Prinsen Harry en William.
Volledig scherm
Prinsen Harry en William. © AFP

Journalist BBC biedt excuses aan voor beledigen Britse royals

RoyaltyDe journalist die een veelbesproken BBC-documentaire over de prinsen William (39) en Harry (37) maakte, heeft zich verontschuldigd voor eerdere beledigingen aan het adres van enkele leden van de Britse koninklijke familie. Amol Rajan scheef in 2012 een artikel waarin hij de inmiddels overleden prins Philip een “racistische grappenmaker” noemde en de publieke rol van William en zijn vrouw Kate Middleton (39) als “totaal bedrog” kwalificeerde.

2 reacties

 • maud hallett

  2 maanden geleden
  waarom wordt hij niet ontslagen??
 • Lucien Mertens

  2 maanden geleden
  Hoog tijd dat die Britse (en andere) tabloids onder de loep terecht komen, met die enkel op sensatie gebaseerde verhalen doen ze niemand een plezier.
 1. Tante van koning Filip schrijft opvallend opiniestuk: "Alle beelden van gewelddadige Leopold II moeten weg”
  Royalty
  49

  Tante van koning Filip in opvallend opiniestuk: "Alle beelden van gewelddadi­ge Leopold II moeten weg”

  Prinses Esmeralda (65) sluit zich aan bij de “de groeiende groep Belgen die het taboe over ons koloniale verleden wil doorbreken.” Dat schrijft de tante van koning Filip in een opmerkelijk opiniestuk voor The Brussels Times, waarin ze het bewind van Leopold II ook “gewelddadig” noemt. “We moeten kinderen leren dat onze welvaart gebaseerd is op plunderingen uit onze kolonie”, schrijft Esmeralda onder meer.