Jeffrey Epstein en de Britse prins Andrew
Volledig scherm
PREMIUM
Jeffrey Epstein en de Britse prins Andrew © Photo News/EPA - Fotomontage HLN

Jo De Poorter over toekomst van schandaalprins Andrew: “Hij brengt de hele monarchie aan het wankelen”

RoyaltyHet is gebeurd: de Britse prins Andrew is officieel aangeklaagd voor verkrachting en kindermisbruik. Virginia Roberts Giuffre (38) beschuldigt de prins al jaren, en blijkt nu vastberaden om naar de rechter te stappen. Ze diende klacht in in New York een eist ‘een aanzienlijke compensatie’ voor haar leed. Hoe moet het verder met Andrew en zijn rol binnen de monarchie? En is hij als royal überhaupt aansprakelijk voor mogelijke misdaden? We vroegen het expert communicatie en koningshuizen Jo De Poorter. “Als de Queen moet kiezen tussen familie en plicht, kiest ze niet voor haar familie.” 

23 reacties

 • ralph ernst

  2 maanden geleden
  Een smeerlap moet veroordeeld worden, Royal of niet !
 • Marc Uytdewilgen

  2 maanden geleden
  Zie het huis Windsor toch. niet verdwijnen, zoals huis van Oranje hebben ze nog een zeer grote aanhang. België dat is andere koek, voorspel Elisabeth zal nooit de kroon dragen, België als staat zal binnen twintig jaar verdwijnen. Neen niet door het Vlaams Belang of NVA maar door de Walen die zich zullen aanhechten bij Frankrijk. Brussel wordt een stadsstaat zoals er nog zijn in de wereld. Zoals Singapore...maar dan zonder geld.
 • michel vandewiele

  2 maanden geleden
  Sorry Jo Depoorter jij expert, en je commentaren, je gelooft inderdaad nog in sprookjes.
 • Patrick Verbelen

  2 maanden geleden
  Komaan zeg, Jo De Poorter expert communicatie en koningshuizen, dat is toch niet ernstig.
 • Fanny Konings

  2 maanden geleden
  Het zijn niet enkel degene met veel geld welke er mee wegkomen, soms dichter dan je denkt ondanks vele waarschuwingen
 1. Klimaatexperten in de wolken met uitspraken prins William, William Shatner iets minder: "Hij snapt het niet”
  ROYALTY
  3

  Klimaatex­per­ten in de wolken met uitspraken prins William, William Shatner iets minder: "Hij snapt het niet”

  William Shatner (90), die deze week als oudste persoon ter wereld een ritje naar het heelal maakte, is het niet eens met de kritiek van de Britse prins William (39) op het ruimtetoerisme. Volgens de prins zou het beter zijn mochten “de grootste breinen” zich concentreren op het redden van de planeet. “Hij is een vriendelijke jongen, maar zit fout”, reageert Shatner. Klimaatexperten zijn wel grote fan van de uitspraken van de hertog.
 2. Britse pers verbijsterd door ‘leugens’ van Buckingham Palace over ziekenhuisopname van de Queen
  Royalty

  Britse pers verbijs­terd door ‘leugens’ van Buckingham Palace over ziekenhuis­op­na­me van de Queen

  De Britse media hebben verbijsterd gereageerd op het nieuws dat Queen Elizabeth (95) een dag in het ziekenhuis heeft gelegen, en dus niet zoals eerder werd gemeld op Windsor Castle verbleef. Buckingham Palace meldde woensdag dat de vorstin haar bezoek aan Noord-Ierland afblies om op advies van haar artsen rust te nemen. Een dag later werd echter duidelijk dat Elizabeth woensdag aan het einde van de middag was opgenomen en donderdag terug mocht naar Windsor.
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.