Royaltykenner Jo De Poorter laat zijn licht schijnen op de 'koninklijke' plannen van Delphine.
Volledig scherm
PREMIUM
Royaltykenner Jo De Poorter laat zijn licht schijnen op de 'koninklijke' plannen van Delphine. © AFP/Photo News - Fotomontage HLN

Jo De Poorter blikt vooruit op eerste Nationale Feestdag met prinses Delphine: “We moeten dit zien als een symbolische gebeurtenis”

RoyaltyVerrassend nieuws uit Laken. Prinses Delphine (53) viert samen met de rest van ‘onze’ koninklijke familie op 21 juli de Nationale Feestdag mee. De dochter van koning Albert (87) zal zich volgens het paleis bij de plechtigheid op het Paleizenplein in Brussel voegen. Maar staan de rest van de koninklijke leden wel op haar te wachten? Wordt het één groot en gezellig feest, of dreigen alle spanningen de sfeer te verstoren? Royaltykenner Jo De Poorter (54) laat zijn licht schijnen op de zaak: “Koning Filip en de andere leden zijn getraind om met ongemakken om te gaan.”

 1. Prinses Elisabeth beëindigt eerste deel van militair zomerkamp: “Ik heb me enorm moeten aanpassen”
  Play
  Royalty

  Prinses Elisabeth beëindigt eerste deel van militair zomerkamp: “Ik heb me enorm moeten aanpassen”

  Sinds september ondervindt prinses Elisabeth aan de lijve wat het is om militair te zijn. De kroonprinses ging een jaar studeren aan de Koninklijke Militaire School (KMS) in Brussel. Ze volgde niet de volledige officiersopleiding, maar alleen het eerste jaar. De opleiding wordt afgesloten met een zomerkamp, dat intussen halfweg is. In een korte reactie liet de prinses weten hoe ze het voorbije jaar ervaren heeft.
 2. Net sluit zich rond prins Andrew: misbruikzaak valt niet te ontlopen nu Brits gerechtshof zich mengt
  Royalty
  18

  Net sluit zich rond prins Andrew: misbruik­zaak valt niet te ontlopen nu Brits gerechts­hof zich mengt

  De Britse prins Andrew (61) krijgt een tegenvaller te verduren in de misbruikzaak die tegen hem werd aangespannen in de Verenigde Staten. Een Brits gerechtshof heeft zich volgens verschillende media bereid getoond om de zoon van koningin Elizabeth formeel te informeren over de zaak als dat noodzakelijk blijkt. Concreet wil dat zeggen dat het Britse gerechtshof de dagvaarding van de prins wil overnemen, als de twee partijen in de VS er onderling niet zouden uitkomen.