Royaltykenner Jo De Poorter laat zijn licht schijnen op de 'koninklijke' plannen van Delphine.
Volledig scherm
PREMIUM
Royaltykenner Jo De Poorter laat zijn licht schijnen op de 'koninklijke' plannen van Delphine. © AFP/Photo News - Fotomontage HLN

Jo De Poorter blikt vooruit op eerste Nationale Feestdag met prinses Delphine: “We moeten dit zien als een symbolische gebeurtenis”

RoyaltyVerrassend nieuws uit Laken. Prinses Delphine (53) viert samen met de rest van ‘onze’ koninklijke familie op 21 juli de Nationale Feestdag mee. De dochter van koning Albert (87) zal zich volgens het paleis bij de plechtigheid op het Paleizenplein in Brussel voegen. Maar staan de rest van de koninklijke leden wel op haar te wachten? Wordt het één groot en gezellig feest, of dreigen alle spanningen de sfeer te verstoren? Royaltykenner Jo De Poorter (54) laat zijn licht schijnen op de zaak: “Koning Filip en de andere leden zijn getraind om met ongemakken om te gaan.”

  1. Hoe koning Boudewijn diplomatieke rel veroorzaakte voor staatsbegrafenis van Queen Elizabeths vader
    royalty

    Hoe koning Boudewijn diplomatie­ke rel veroorzaak­te voor staatsbe­gra­fe­nis van Queen Elizabeths vader

    Koning Filip (62) en koningin Mathilde (49) hebben afscheid genomen van Queen Elizabeth. Zondag brachten ze hun laatste groet en maandag waren ze aanwezig tijdens de uitvaart. Het was de eerste Britse koninklijke staatsbegrafenis sinds 1952, toen Elizabeths vader, koning George VI, overleed. Maar tijdens die uitvaart was het Belgisch staatshoofd níet aanwezig, met alle diplomatieke gevolgen van dien.