Een foto van prins Laurent en Wendy Van Wanten, genomen tijdens hun eerste ontmoeting in september 1996.
Volledig scherm
PREMIUM
Een foto van prins Laurent en Wendy Van Wanten, genomen tijdens hun eerste ontmoeting in september 1996. © PHOTONEWS

“Je vertrok en kwam pas dagen later terug”: de complexe liefde tussen prins Laurent en Wendy Van Wanten

Royalty“Bij haar heeft Laurent de liefde ontdekt.” Het begon in 1995 in Parijs en sleepte jarenlang aan, maar nu krijgt het verhaal tussen Wendy Van Wanten (61) en prins Laurent (58) alweer een nieuwe wending. Na 20 jaar mysterie lieten Van Wanten en haar 21-jarige zoon zich in ‘Het Huis’ dan ook ontvallen dat prins Laurent níet de vader is van Clément, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht. Al kwamen die geruchten uiteraard niet zomaar uit de lucht gevallen. Een reconstructie van hun bijzondere relatie, die zelfs voor een breuk binnen Wendy’s familie zorgde.

13 reacties

 • Jakke Troost

  2 weken geleden
  Wendy heeft van niemand iets gestolen en heeft dat allemaal heel slim aangepakt.
 • Aster Anderzen

  2 weken geleden
  Stop nu maar ze heeft er genoeg aandacht mee gehaald,trop is teveel
 • Leen Demeyer

  2 weken geleden
  Raoul, dat was HAAR auto al ervoor. Wat een onzin.
 • Linda D'Haese

  2 weken geleden
  Hoeveel geld heeft de toenmalige regering betaald aan Wendy om te zwijgen ze hadden al genoeg kopzorgen met Albert zijn buiten echtelijk kind zoals in alle koningshuizen
 • Nancy Claeys

  2 weken geleden
  Waarom moet alles zo open en bloot op de tv komen. Respecteer de mensen hun privacy !!!! Of dat nu een bekend iemand is of niet !!!!!
 1. Wendy Van Wanten werd er betrapt, een groot schandaal bracht Laurent voor de rechter: Villa Clémentine geeft geheimen prijs
  PREMIUM
  Royalty

  Wendy Van Wanten werd er betrapt, een groot schandaal bracht Laurent voor de rechter: Villa Clémentine geeft geheimen prijs

  Waar en hoe wonen de leden van onze koninklijke familie? Het is een simpele vraag, waar verrassend weinig Belgen het antwoord op weten. In deze reeks verkennen we de ‘verborgen’ koninklijke verblijven van België, met deze week Villa Clémentine, al sinds 1993 de officiële residentie van prins Laurent en zijn gezin. Tijd voor een virtuele rondleiding op het domein, dat zijn naam niet toevallig kreeg en het toneel was van een berucht schandaal rond de prins.
 2. Waarom prins Laurent en prinses Claire nooit officieel zullen scheiden
  PREMIUM
  Royalty

  Waarom prins Laurent en prinses Claire nooit officieel zullen scheiden

  Is het huwelijk van Laurent (57) en Claire (47) op sterven na dood? Dat gerucht achtervolgt het prinsenpaar al een tijdje. In het dagelijkse leven zouden de twee al maanden gescheiden leven, al zullen ze volgens verschillende koningshuisdeskundigen ‘op papier’ nóóit uit elkaar gaan. “Nochtans kan Laurent wettelijk gezien op dezelfde manier scheiden als iedere andere Belg”, klinkt het. Waarom blijven onze royals - soms schijnbaar tegen wil en dank - toch ‘eeuwig getrouwd’?
 3. Er stroomt ‘geen blauw bloed’ door zijn aderen: zoon Wendy Van Wanten schept duidelijkheid over z’n vader
  tv

  Er stroomt ‘geen blauw bloed’ door zijn aderen: zoon Wendy Van Wanten schept duidelijk­heid over z’n vader

  Dat Prins Laurent niet zijn vader is. Dat heeft Clement Vandenkerckhove (21) met zoveel woorden verteld in ‘Het Huis’. “Ik vind het sprookjesachtig dat iedereen dat denkt. Maar sprookjes zijn ook maar sprookjes, als je begrijpt wat ik bedoel”, aldus de zoon van Wendy Van Wanten, die vertelt dat hij zijn echte papa wel gekend heeft. “Maar niet als actieve vader.”