Een foto van prins Laurent en Wendy Van Wanten, genomen tijdens hun eerste ontmoeting in september 1996.
Volledig scherm
PREMIUM
Een foto van prins Laurent en Wendy Van Wanten, genomen tijdens hun eerste ontmoeting in september 1996. © PHOTONEWS

“Je vertrok en kwam pas dagen later terug”: de complexe liefde tussen prins Laurent en Wendy Van Wanten

Royalty“Bij haar heeft Laurent de liefde ontdekt.” Het begon in 1995 in Parijs en sleepte jarenlang aan, maar nu krijgt het verhaal tussen Wendy Van Wanten (61) en prins Laurent (58) alweer een nieuwe wending. Na 20 jaar mysterie lieten Van Wanten en haar 21-jarige zoon zich in ‘Het Huis’ dan ook ontvallen dat prins Laurent níet de vader is van Clément, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht. Al kwamen die geruchten uiteraard niet zomaar uit de lucht gevallen. Een reconstructie van hun bijzondere relatie, die zelfs voor een breuk binnen Wendy’s familie zorgde.

14 reacties

 • Frans Sels

  12 maanden geleden
  Wendy van Wanten heeft het denkelijk slim en goed aangepakt en alleen maar beter van geworden , niet netjes ...maar het is nu eenmaal zo.
 • Jakke Troost

  1 jaar geleden
  Wendy heeft van niemand iets gestolen en heeft dat allemaal heel slim aangepakt.
 • Aster Vantielen

  1 jaar geleden
  Stop nu maar ze heeft er genoeg aandacht mee gehaald,trop is teveel
 • Leen Demeyer

  1 jaar geleden
  Raoul, dat was HAAR auto al ervoor. Wat een onzin.
 • Linda D'Haese

  1 jaar geleden
  Hoeveel geld heeft de toenmalige regering betaald aan Wendy om te zwijgen ze hadden al genoeg kopzorgen met Albert zijn buiten echtelijk kind zoals in alle koningshuizen
 1. Er stroomt ‘geen blauw bloed’ door zijn aderen: zoon Wendy Van Wanten schept duidelijkheid over z’n vader
  tv

  Er stroomt ‘geen blauw bloed’ door zijn aderen: zoon Wendy Van Wanten schept duidelijk­heid over z’n vader

  Dat Prins Laurent niet zijn vader is. Dat heeft Clement Vandenkerckhove (21) met zoveel woorden verteld in ‘Het Huis’. “Ik vind het sprookjesachtig dat iedereen dat denkt. Maar sprookjes zijn ook maar sprookjes, als je begrijpt wat ik bedoel”, aldus de zoon van Wendy Van Wanten, die vertelt dat hij zijn echte papa wel gekend heeft. “Maar niet als actieve vader.”
 2. John Bryan heeft het in Brits interview voor het eerst over het beruchte ‘teenzuigschandaal’: “Ik heb er geen spijt van”
  Showbizz

  John Bryan spreekt voor het eerst over beruchte ‘teenzuig­schan­daal’: “Ik heb er geen spijt van”

  Het was een hele tijd stil rond John Bryan (67) - beter bekend als ‘den John’ -, maar ondertussen laat de ex-man van Astrid Coppens weer van zich horen. Eind november klapte Bryan al uit de biecht over de situatie tussen Jeffrey Epstein en prins Andrew. Donderdag had de Amerikaanse zakenman het in een nieuw interview met het Britse ITV dan weer over het zogenaamde ‘teenzuigschandaal’ met Sarah Ferguson. “Ik was 20 minuten thuis toen ik plots een telefoontje kreeg.”
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Waarom prins Laurent en prinses Claire nooit officieel zullen scheiden
  PREMIUM
  Royalty

  Waarom prins Laurent en prinses Claire nooit officieel zullen scheiden

  Is het huwelijk van Laurent (57) en Claire (47) op sterven na dood? Dat gerucht achtervolgt het prinsenpaar al een tijdje. In het dagelijkse leven zouden de twee al maanden gescheiden leven, al zullen ze volgens verschillende koningshuisdeskundigen ‘op papier’ nóóit uit elkaar gaan. “Nochtans kan Laurent wettelijk gezien op dezelfde manier scheiden als iedere andere Belg”, klinkt het. Waarom blijven onze royals - soms schijnbaar tegen wil en dank - toch ‘eeuwig getrouwd’?
 3. Tekort aan kleingeld: hoeveel kost het binnenbrengen van euromunten? En hoeveel mag je precies binnenbrengen?
  Spaargids.be

  Tekort aan kleingeld: hoeveel kost het binnenbren­gen van euromunten? En hoeveel mag je precies binnenbren­gen?

  Er is een tekort aan muntjes van 5, 10 en 20 eurocent. Febelfin, Unizo en Comeos vragen daarom om je gespaarde muntjes binnen te brengen bij de bank, ermee gepast te betalen of digitaal te betalen als je niet kan passen. Maar bij de bank kleingeld op je rekening laten storten, is niet altijd gratis. Welke bank rekent daarvoor kosten aan? En kan je die kosten omzeilen? Spaargids.be zocht het uit.