Koning Albert en koningin Paola genoten jarenlang van hun jacht Alpa IV, in 2009 aangekocht voor 4,6 miljoen euro. Het schip voer onder de vlag van de Belgische marine, hoewel het geen eigendom was van Defensie.
Volledig scherm
Koning Albert en koningin Paola genoten jarenlang van hun jacht Alpa IV, in 2009 aangekocht voor 4,6 miljoen euro. Het schip voer onder de vlag van de Belgische marine, hoewel het geen eigendom was van Defensie. © Albert en Paola en hun jacht, de Alpa IV.

Jacht van koning Albert en koningin Paola te koop voor 1,95 miljoen euro

RoyaltyHet jacht waarmee koning Albert II (87) en koningin Paola (83) tussen 2009 en 2019 over de Middellandse Zee dobberden, de Alpa IV, staat te koop. Vraagprijs: 1,95 miljoen euro. In 2009 werd het schip door ons vorstenhuis voor 4,6 miljoen euro aangekocht. Het was jarenlang de zomerse ontmoetingsplek voor de kinderen en kleinkinderen van het vorstenpaar.

  1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
    HLN Shop

    Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

    Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.