Kasteel Belvédère is één van de verschillende koninklijke residenties op het domein in Laken.
Volledig scherm
PREMIUM
Kasteel Belvédère is één van de verschillende koninklijke residenties op het domein in Laken. © Reporters/Photo News - Fotomontage HLN

Inbrekers over de vloer en de illegale werkzaamheden voor Albert en Paola: kasteel van Belvédère geeft geheimen prijs

RoyaltyWaar en hoe wonen de leden van onze koninklijke familie? Het is een simpele vraag, waar verrassend weinig Belgen het antwoord op weten. In onze nieuwe reeks verkennen we de ‘verborgen’ koninklijke verblijven van België, met deze week het Kasteel van Belvédère, de officiële verblijfplaats van koning Albert (87) en Paola (83). Tijd voor een virtuele rondleiding op het domein, waar de laatste jaren meer muizen dan royals verbleven en de dure eisen van het koningspaar meermaals voor ophef zorgde.

 1. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 2. Een verwoestende brand en een overleden prins na val in de vijver: Koninklijk Kasteel van Laken geeft geheimen prijs
  PREMIUM
  Royalty

  Een verwoesten­de brand en een overleden prins na val in de vijver: Koninklijk Kasteel van Laken geeft geheimen prijs

  De royaltyfans wrijven zich weer in de handen: naar jaarlijkse gewoonte is het Koninklijk Paleis van Brussel de hele zomer lang geopend voor het volk. Het was koning Boudewijn die de ‘opendeurdagen’ in het leven riep, al blijven de schatten van de persoonlijke residentie van de vorst - het Koninklijk Kasteel van Laken - steevast verborgen voor de buitenwereld. Enkel op uitnodiging zwaait Filip de metershoge deuren open, om zich vervolgens met zijn gezelschap terug te trekken in één van de salons in zijn appartement van drie verdiepingen. Tijd voor een virtuele rondleiding op het domein, dat ouder is dan België én groter in oppervlakte dan heel Monaco.
 3. Vergeten ondergrondse tunnels en geheime boodschappen in het keverplafond: Koninklijk Paleis van Brussel geeft geheimen prijs
  PREMIUM
  Royalty

  Vergeten ondergrond­se tunnels en geheime boodschap­pen in het keverpla­fond: Koninklijk Paleis van Brussel geeft geheimen prijs

  Bijna het hele jaar heeft koning Filip (61) het Koninklijk Paleis in Brussel voor zichzelf en zijn werknemers. Het paleis is de ‘uitvalsbasis’ van de koning (en dus niet zijn residentie), maar hoewel er jaarlijks duizenden mensen voor de poort staan, krijgt het merendeel van hen nooit te zien wat er schuilgaat achter de gesloten deuren. Daar kan nu verandering in komen: naar jaarlijkse gewoonte is het indrukwekkende paleis de hele zomer lang geopend voor het volk. Maar daar waar de rondleiding stopt, lopen de schijnbaar oneindige gangen verder: dit zijn de meest verbazingwekkende kamers en objecten die de gevels van het Koninklijk Paleis verbergen.
 1. Leopold I had er stomende affaire, Fabiola bleef er alleen achter: Kasteel van Stuyvenberg geeft geheimen prijs
  PREMIUM
  Royalty

  Leopold I had er stomende affaire, Fabiola bleef er alleen achter: Kasteel van Stuyven­berg geeft geheimen prijs

  Royaltyfans wrijven zich in de handen: naar jaarlijkse gewoonte is het Koninklijk Paleis van Brussel weer geopend voor het volk. De residentiële kastelen blijven daarentegen hermetisch afgesloten voor de buitenwereld, hoewel elk paleis nochtans een uniek verhaal vertelt. In onze nieuwe reeks verkennen we ‘verborgen’ koninklijke verblijven van België, met deze week het Kasteel van Stuyvenberg, dat jarenlang dienst deed als persoonlijke ‘vrijersoord’ van de vorst, tot het meer op een ‘rouwkasteel’ begon te lijken voor de koninklijke weduwes. Tijd voor een virtuele rondleiding op het domein, dat president Ronald Reagan omschreef als het ‘Kleine Witte Huis’ van België.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.