Prins Joachim (zoon van koningin Margrethe), zijn vrouw prinses Marie en hun vier kinderen Nikolai, Felix, Henrik en Athena.
Volledig scherm
Prins Joachim (zoon van koningin Margrethe), zijn vrouw prinses Marie en hun vier kinderen Nikolai, Felix, Henrik en Athena. © Photo News

“In de war, bedroefd en in shock": Deense koningin Margrethe neemt titels van vier kleinkinderen af

RoyaltyDe vier kinderen van de Deense prins Joachim (53) verliezen hun titel van prins en prinses. Zijn drie zoons en dochter zijn vanaf volgend jaar alleen nog graaf en gravin, zo maakte het Deense koningshuis bekend. De kleinkinderen van koningin Margrethe (82) zagen de beslissing duidelijk niet aankomen en reageren vol ongeloof.

13 reacties

 • Sylvain Helsen

  2 maanden geleden
  Een zichzelf respecterende parlementaire democratie zet zo'n gevoelloze koningin meteen aan de dijk!
 • Astrid Huyghe

  2 maanden geleden
  Ok voor afschaffen van die handel maar doe het dan consequent bij AL uw kinderen
 • Michael Aerts

  2 maanden geleden
  Gezien ze geen enkele dotatie ontvangen, had ze de titels gewoon kunnen laten uitsterven in de volgende generatie. Het argument van velen dat ze allemaal geld kosten gaat hier niet op.
 • joeri de clercq

  2 maanden geleden
  Groot gelijk. Een geboorte en als prins. Benoemd worden is discriminatie tegenover andere mensen. Ik snap de tijden van nu nog niet dat zo een kind bij de geboorte de jackpot wint. Deze soap van koningen mag direct stoppen. Ik voel me net een slaaf van dit soort mensen, en net dat moet de wereld uit.
 • Christophe Goeminne

  2 maanden geleden
  Moet ze dan die lijn niet doortrekken bij de 4 kinderen van de kroonprins? Enkel zijn eerstgeborene mag de titel dragen. Eerlijk is eerlijk.
 1. Na “vernedering” van prinses Mary: Brits ministerie biedt Deense royals “diepste excuses” aan
  Royalty

  Na “vernede­ring” van prinses Mary: Brits ministerie biedt Deense royals “diepste excuses” aan

  Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken biedt zijn “diepste excuses” aan de Deense koninklijke familie aan. De verontschuldigingen komen er nadat kroonprinses Mary (50) “per ongeluk” een uitnodiging ontving voor de begrafenis van Queen Elizabeth, waarna de invitatie plots weer werd ingetrokken. De Deense pers noemt de fout “onhandig en beschamend” en spreekt van “een vernedering”.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.