Prinses Elisabeth bij haar geboorte en nu, als 21-jarige vrouw.
Volledig scherm
Prinses Elisabeth bij haar geboorte en nu, als 21-jarige vrouw. © V.V.R./Bas Bogaerts/Paleis

IN BEELD. Van guitige kleuter tot een glamoureuze jongedame: prinses Elisabeth wordt 21

RoyaltyGuitige kleuter, grote zus, stoere soldaat en glamoureuze jongedame: het zijn de vele gezichten van onze kroonprinses, die vandaag haar 21ste verjaardag viert. Naar goede gewoonte heeft het paleis bij die gelegenheid een nieuwe foto vrijgegeven van een stijlvolle Elisabeth die dromerig door het raam kijkt. Ontblote schouders, opvallende oorbellen en sober maar elegant opgemaakt, zo zagen we de oudste dochter van het koningspaar nog niet vaak. Precies 21 jaar geleden stelden Mathilde en Filip hun eerste kind aan de wereld voor.

7 reacties

 • Jean West

  5 maanden geleden
  Een familie die al sedert 1830 leeft op kosten van de bevolking en dat zou men mooi en goed moeten vinden. Veel die voorzet koningshuis zijn zitten wel te vitten op werklozen, leeglopers en op het pensioen van de ambtenaar.
 • Christel Decruyenaere

  5 maanden geleden
  Als je ziet in welke dictaturen de meeste presidenten van de wereld (Rusland, Turkije, China, Brazilië,…) hun landen duwen, dan ben ik maar al te blij met ons koningshuis. Die presidenten nemen een nieuwe vorm van keizerschap op zich en kosten de bevolking ook handenvol geld. Het mag alleen niet meer gezegd worden wegens laster met alle gevolgen vandien…
 • peter de decker

  5 maanden geleden
  Prinses Elizabeth lijkt me een knappe en intelligente dame. Maar stel dat ze zich ooit zou outen als zijnde een ongelovige lesbiënne?... Zou ze dan nog in aanmerking komen voor de kroon of zou ze als niet gepast opzij geschoven worden? De vraag stellen is ze beantwoorden denk ik zo.
 • Huguette Van Den Bossche

  5 maanden geleden
  Gelukkige verjaardag !
 • Anne Marie De Keersmaecker

  5 maanden geleden
  Het is een hele mooie prinses die heel erg trekt op koningin Astrid de moeder van koning Albert, grootmoeder van de prinses haar vader. Wij mogen fier zijn met onze prinsen en prinsessen, anders dan die van het Nederlands koningshuis zijn zij onbesproken en gedragen ze zich zoals mensen uit die kringen betaamt. Proficiat met uw 21 ste verjaardag
 1. Prinses Elisabeth treedt straks in de voetsporen van haar legendarische naamgenote, koningin Elisabeth
  PREMIUM
  Royalty

  Prinses Elisabeth treedt straks in de voetsporen van haar legendari­sche naamgenote, koningin Elisabeth

  Prinses Elisabeth (21) trekt deze week naar Egypte, samen met koningin Mathilde (50). Ze treedt daarmee - exact 100 jaar later - in de voetsporen van koningin Elisabeth, de betovergrootmoeder naar wie ze werd vernoemd. Die was niet minder dan bezeten van het oude Egypte, nadat ze het land leerde kennen tijdens een reis met... keizerin Sissi. “Mede dankzij haar was België jarenlang het wereldcentrum van de egyptologie”, klinkt het. En ook Mathilde heeft veel voeling met het land, dat haar zowel vreugde als verdriet bracht.
 1. Prinses Iman van Jordanië treedt in het huwelijk: bruid is bijna een exacte kopie van koningin Rania
  PREMIUM
  Royalty

  Prinses Iman van Jordanië treedt in het huwelijk: bruid is bijna een exacte kopie van koningin Rania

  Feest in Jordanië. Prinses Iman (26) trouwt er zondag met haar verloofde Jameel (28), zeven maanden na hun verloving. De details worden angstvallig geheim gehouden - zelfs de datum werd pas vorige week bekendgemaakt -, maar één ding is zeker: dankzij haar moeder koningin Rania (52), vaak ‘s werelds best geklede royal genoemd, zal Iman een oogverblindende bruid worden. Dit is wat we al weten over het grootse huwelijk.
 2. Onze man is getuige van meest chaotische staatsbezoek ooit in Zuid-Afrika: “Twee derde van de gasten kon hun uitnodiging weggooien”
  PREMIUM
  Royalty

  Onze man is getuige van meest chaotische staatsbe­zoek ooit in Zuid-Afri­ka: “Twee derde van de gasten kon hun uitnodi­ging weggooien”

  Nog maar één dag ver, en het staat nu al vast: koning Filip (62) en koningin Mathilde (50) beleven in Zuid-Afrika hun meest chaotische staatsbezoek ooit. Hun gastheer, president Cyril Ramaphosa (70), kwam een uur te laat, schrapte een cruciaal programmaonderdeel en trok twee derde van de uitnodigingen voor de meest prestigieuze activiteit in. Onze reporter was erbij en doet een gedetailleerd verslag: “Filip kreeg niet eens de kans om zijn statement te geven.”