Koning Filip en zijn dochter.
Volledig scherm
Koning Filip en zijn dochter. © BELGA

IN BEELD. Kroonprinses Elisabeth steelt alle aandacht in stralende rode jurk van Natan

RoyaltyPrinses Elisabeth (19) wist vanochtend alle aandacht naar zich toe te trekken, tijdens het Te Deum in de Sint-Michiels-en-Sint-Goedelekathedraal in Brussel. Onze kroonprinses droeg tijdens het gebeuren dan ook een even opvallende als stralende jurk van het Brusselse modehuis Natan. Ook haar moeder koningin Mathilde was gehuld in een creatie van het label.

 1. IN BEELD. Koning Filip en zijn gezin wonen ‘coronaveilig’ Te Deum bij in Brussel
  Play
  Royalty

  IN BEELD. Koning Filip en zijn gezin wonen ‘coronavei­lig’ Te Deum bij in Brussel

  De koninklijke familie heeft woensdag het traditionele Te Deum bijgewoond in de Sint-Michiels-en-Sint-Goedelekathedraal, naar aanleiding van de nationale feestdag. Dat gebeurde in aanwezigheid van koning Filip, koningin Mathilde en hun kinderen Elisabeth (18), prins Gabriel (17), prins Emmanuel (15) en prinses Eléonore (12). Door de coronacrisis werd dit jaar gesleuteld aan de opzet: er was minder publiek aanwezig en er werd ruime afstand gehouden tussen de aanwezigen.
 2. Een dappere Elisabeth, ontroering bij Mathilde en de ‘verborgen’ boodschap van Delphine: zo verliep de nationale feestdag
  Play
  Royalty

  Een dappere Elisabeth, ontroering bij Mathilde en de ‘verborgen’ boodschap van Delphine: zo verliep de nationale feestdag

  Woensdag werd in ons land de 140ste editie van de Nationale Feestdag gevierd. Toch zag die er dit jaar vanwege het noodweer en de coronacrisis net iets anders uit. Zo ging de traditionele plechtigheid op het Paleizenplein in Brussel er deze editie veel soberder aan toe. Het militair en burgerlijk defilé vonden wel degelijk plaats, maar voor het traditionele vuurwerk en het volksfeest was het nog te vroeg. Toch werd het hoe dan ook een unieke editie: alle ogen stonden gericht op de leden van de Koninklijke familie, die dit jaar met meer dan één primeur konden uitpakken.
 1. Testament van prins Philip blijft nog 90 jaar geheim: “Uitzonderlijke omstandigheden”
  Royalty
  1

  Testament van prins Philip blijft nog 90 jaar geheim: “Uitzonder­lij­ke omstandig­he­den”

  Het testament van de overleden prins Philip moet niet openbaar gemaakt worden. De Britse krant The Guardian vond het onrechtvaardig dat de pers werd uitgesloten op de hoorzitting rond het document en zette een rechtszaak in gang. Die verloren ze, want de rechters beslisten dat het om een uitzonderlijke situatie gaat. “De hoorzitting is een enorm gevoelig moment voor de koninklijke familie.”