Prins Gabriël begint aan legeropleiding
Volledig scherm
Prins Gabriël begint aan legeropleiding © Defensie

IN BEELD. Grote dag voor prins Gabriël: hij mag officieel aan zijn legeropleiding beginnen

RoyaltyEen bijzondere dag voor prins Gabriël (19). De oudste zoon van koning Filip en koningin Mathilde ontvangt vrijdagmiddag zijn blauwe muts. Dat is het teken dat hij geslaagd is voor een militair initiatiekamp en nu echt mag beginnen aan zijn legeropleiding. Ter gelegenheid daarvan geeft het koninklijk paleis enkele beelden vrij.

 1. Zo beleeft prinses Amalia haar grote vuurdoop: “Dit is absoluut royal topsport”
  PREMIUM
  Royalty

  Zo beleeft prinses Amalia haar grote vuurdoop: “Dit is absoluut royal topsport”

  Het is een traditie bij de Oranjes: iedere jonge troonopvolger gaat voor een voorstelronde op reis naar de Caraïben. Dat is voor Amalia niet anders, die zo haar eerste officiële plichten als kroonprinses vervult in het buitenland. “Wat mij opvalt, is dat ze tijd nodig heeft om los te komen”, zeggen Amalia-kenners, die deze reis omschrijven als haar ‘grote vuurdoop’. Alles moest en zou feilloos verlopen, hoewel kritiek en protest de reis dreigde te overschaduwen. Maar is dat ook gelukt?
 2. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 3. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 1. Pin-upmodel doet boekje open over dronken nacht met prins Harry: “Hij was als een beest”
  PREMIUM
  Royalty

  Pin-upmodel doet boekje open over dronken nacht met prins Harry: “Hij was als een beest”

  In zijn biografie ‘Reserve’ neemt prins Harry (38) geen blad voor de mond. Hij doet uit de doeken hoe hij zijn maagdelijkheid verloor, schrijft zonder schaamte over zijn penis en deelt straffe anekdotes van toen hij nog een feestbeest was. Spraakmakende verhalen, al krijgt de prins nu een koekje van eigen deeg: het Britse model Nicola McLean (41) beleefde naar eigen zeggen een “wilde dronken nacht” met de prins - terwijl ze getrouwd was - en is niet van plan om daarover te zwijgen. “Harry stak zijn hand uit en pakte me plots vast.”
 2. Kate Middleton lanceert kortfilm over mentaal welzijn: “Het gaat niet alleen over onze kinderen, maar ook over onze toekomst”
  ROYALTY

  Kate Middleton lanceert kortfilm over mentaal welzijn: “Het gaat niet alleen over onze kinderen, maar ook over onze toekomst”

  Kate Middleton (41) heeft vrijdag een kortfilm uitgebracht. Daarin spreekt de prinses van Wales met ‘Capital FM’-dj Roman Kemp (30) over het belang van mentaal welzijn en haar nieuwe campagne ‘Shaping Us’, die awareness moet creëren rond het belang van de eerste levensjaren van een kind. “Het is belangrijk dat kinderen de juiste emotionele steun om zich heen hebben", verklaart Middleton.