Beeld van prinses Diana en Dodi al-Fayed in Harrods.
Volledig scherm
Beeld van prinses Diana en Dodi al-Fayed in Harrods. © AFP

Iconisch beeld prinses Diana verdwijnt uit Harrods

RoyaltyHet bronzen beeld van prinses Diana en haar vriend Dodi Al-Fayed verdwijnt uit het luxueuze winkelcentrum Harrods in Londen. Nu er een herdenkingsmonument komt bij Kensington Palace vindt het warenhuis dat het tijd is om het beeld terug te geven aan de vader van Dodi, Mohamed Al-Fayed.

0 reacties

 1. Prinses Elisabeth treedt straks in de voetsporen van haar legendarische naamgenote, koningin Elisabeth
  PREMIUM
  Royalty

  Prinses Elisabeth treedt straks in de voetsporen van haar legendari­sche naamgenote, koningin Elisabeth

  Prinses Elisabeth (21) trekt deze week naar Egypte, samen met koningin Mathilde (50). Ze treedt daarmee - exact 100 jaar later - in de voetsporen van koningin Elisabeth, de betovergrootmoeder naar wie ze werd vernoemd. Die was niet minder dan bezeten van het oude Egypte, nadat ze het land leerde kennen tijdens een reis met... keizerin Sissi. “Mede dankzij haar was België jarenlang het wereldcentrum van de egyptologie”, klinkt het. En ook Mathilde heeft veel voeling met het land, dat haar zowel vreugde als verdriet bracht.
 2. "Dit heeft niets met racisme te maken": waarom het zo lang duurde voor Archie en Lilibet de juiste titels kregen
  PREMIUM
  Royalty

  "Dit heeft niets met racisme te maken": waarom het zo lang duurde voor Archie en Lilibet de juiste titels kregen

  Zes maanden. Zo lang heeft het geduurd voor Buckingham Palace de titels van Archie (3)en Lilibet (1)- de kinderen van prins Harry (38) en Meghan Markle (41) - heeft aangepast. De twee mogen zich nu eindelijk officieel prins en prinses noemen. Dat het zo lang duurde, zorgde voor frustratie bij Harry en Meghan, die het getalm van koning Charles (74) beu waren. Maar volgens paleisbronnen was de oorzaak toch vooral bij hen te zoeken...
 1. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
  Spaargids.be

  Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

  Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.
 2. Koningin Mathilde en prinses Elisabeth bezoeken het graf van Toetanchamon
  ROYALTY

  Koningin Mathilde en prinses Elisabeth bezoeken het graf van Toetancha­mon

  Koningin Mathilde (50) en kroonprinses Elisabeth (21) hebben vandaag het graf van Toetanchamon in Egypte bezocht. Bekende egyptoloog Zahi Hawass leidde de royals rond. Het was een blij weerzien, want de man ontving koning Filip, koningin Mathilde en hun kinderen voor het eerst tijdens een privévakantie in 2018. “Ik heb al veel koningen en koninginnen ontmoet, maar zij zijn mijn absolute favorieten”, klinkt het bij Hawass.
 3. Het ‘schandaalhuwelijk’ van Leopold II en prostituee Blanche: “Na z’n dood ging ze er met z'n fortuin vandoor”
  PREMIUM
  Royalty
  4

  Het ‘schandaal­hu­we­lijk’ van Leopold II en prostituee Blanche: “Na z’n dood ging ze er met z'n fortuin vandoor”

  Prins Laurent bezorgt de koninklijke familie af en toe kopzorgen, maar die verbleken in het niets bij het schandaal dat koning Leopold II veroorzaakte begin vorige eeuw. De minderjarige prostituee Blanche Delacroix slaagde er toen in het hart van de vorst te veroveren. En z’n fortuin, want later verdween Blanche als een dief in de nacht met het leeuwendeel van de bezittingen van de vorst. Tot grote woede van het volk. “Via een ondergrondse tunnel kon ze de Koninklijke Villa binnendringen.”