Prinses Claire en personage Mia Thermopolis.
Volledig scherm
Prinses Claire en personage Mia Thermopolis. © Reporters/Walt Disney Pictures - Fotomontage HLN

Huwelijk van prinses Claire bereikte Hollywood: “Haar trouwjurk was inspiratie voor ‘The Princess Diaries’”

RoyaltyHet huwelijk van prinses Claire (48) en prins Laurent (58) vond bijna 20 jaar geleden plaats, maar nog steeds lijken er nieuwe details naar boven te komen. Volgens de Finse historica Ella Holma, die zich specialiseert in de geschiedenis van koninklijke mode, vormde de jurk die Claire destijds droeg dé inspiratie voor de trouwjurk die te zien was in Disneyfilm ‘The Princess Diaries 2’. Volgens ontwerper Edouard Vermeulen (65) gaat het wellicht om een toevalligheid.

2 reacties

 • nicky vandee

  2 maanden geleden
  Wat 'n mooie jurk
 • Bibi Van Keer

  2 maanden geleden
  Knap gezien van die Finse mevrouw. Het is echt een mooi kleed en een mooi boeket, complimenten voor de ontwerper en de bloemist.
 1. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Prijs gevelstenen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?
  Livios

  Prijs gevelste­nen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?

  De prijzen van bouwmaterialen stijgen al een hele tijd sterk door. Eerst vanwege de grote vraag en het beperkte aanbod tijdens de coronacrisis, daarna mede door de oorlog in Oekraïne. Bouwsite Livios vroeg aan Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van de Bouwunie, hoe de prijzen van bouwmaterialen zullen evolueren en of er tips zijn om toch te besparen.