Op de foto: prins Charles en prinses Diana.
Volledig scherm
Op de foto: prins Charles en prinses Diana. © AP

Hoe prins Charles zijn vrouw prinses Diana voor schut zette na haar dood: “Een héél beledigende opmerking”

RoyaltyDe Britse prins Charles (71) kreeg in 1997, kort na de dood van zijn ex-vrouw Diana, ruzie met haar broer. De Britse troonopvolger zou iets “heel beledigends” over haar hebben gezegd tegen Charles Spencer (56). Dat schrijft historicus Robert Lacey (76) in zijn aankomende boek over prinsen William en Harry, waarvan People Magazine al een stukje heeft gepubliceerd.

0 reacties

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. "De hechte band tussen Harry en William is nu helemaal verstoord”: deze vijf boeken over de Britse royals doen stof opwaaien
  PREMIUM
  Royalty

  "De hechte band tussen Harry en William is nu helemaal verstoord”: deze vijf boeken over de Britse royals doen stof opwaaien

  Wat was nu de échte reden van het vertrek van prins Harry (35) en Meghan Markle (38)? Wie neemt hun koninklijke taken over na de coronacrisis? En wat met de dynamiek binnen de monarchie? Nu Harry en Meghan op Amerikaanse bodem verblijven, willen veel royaltywatchers uitzoeken waar het precies misliep. En dus komen tal van koninklijke experten met een boek op de proppen dat alle antwoorden belooft te geven. Deze vijf explosieve boeken werpen nieuw licht op het reilen en zeilen van de Britse monarchie en doen heel wat stof opwaaien in het VK.
 3. 2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessante methodes zet je makkelijk geld opzij
  Spaargids.be

  2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessan­te methodes zet je makkelijk geld opzij

  66 procent van de Belgen vrezen dat ze geen deftig pensioen zullen ontvangen. De mediaan van alle werknemerspensioenen bedroeg in januari 2020 1.449 euro bruto. Hoeveel dat in de toekomst zal zijn, is onduidelijk. Wie dus na zijn pensionering voldoende financiele armslag wil behouden, bouwt tijdens zijn beroepsloopbaan best een extraatje op. Mogelijkheden zijn er genoeg, en ze krijgen vaak ook fiscale aanmoediging. Spaargids.be zet zeven interessante formules op een rij.
 1. IN BEELD. Prinses Maria Annunciata van Liechtenstein stapt in het huwelijksbootje met grote Italiaanse liefde
  Royalty
  4

  IN BEELD. Prinses Maria Annunciata van Liechten­stein stapt in het huwelijks­boot­je met grote Italiaanse liefde

  De huwelijksklokken luiden in Liechtenstein. Prinses Maria Anunciata (36) - die een kleindochter is van wijlen Josephine Charlotte van België - is in het huwelijksbootje gestapt met haar Italiaanse partner Emanuele Musini, al is dat eigenlijk al voor de tweede keer. De 36-jarige royal gaf haar jawoord namelijk al op 26 juni tijdens een kleine burgerlijke ceremonie, maar afgelopen weekend sprak Maria Anunciata opnieuw haar geloften uit tijdens het kerkelijke huwelijk.
 2. Prins Andrew gedagvaard in misbruikzaak

  Prins Andrew gedagvaard in misbruik­zaak

  De Britse prins Andrew heeft ondanks vermeende weigeringen een dagvaarding overhandigd gekregen. De tweede zoon van de Britse koningin Elizabeth wordt in New York aangeklaagd door Virginia Giuffre (38). Zij heeft verklaard dat ze op 17-jarige leeftijd is misbruikt door de prins. Die zou op dat moment te gast zijn geweest bij de omstreden zakenman Jeffrey Epstein, die in 2019 dood werd aangetroffen in zijn cel nadat hij was beschuldigd van grootschalig misbruik van minderjarige vrouwen.