Prinses Charlotte van België (1840 - 1927), dochter van koning Leopold I en de keizerin van Mexico, als vrouw van keizer Maximiliaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Prinses Charlotte van België (1840 - 1927), dochter van koning Leopold I en de keizerin van Mexico, als vrouw van keizer Maximiliaan. © Getty Images - Fotomontage HLN

Hier totaal vergeten, daar nog steeds vereerd: hoe de Belgische prinses Charlotte het tot keizerin van Mexico schopte

RoyaltyTerwijl hier de borstbeelden van koning Leopold II worden beklad, richt Mexico monumenten op ter ere van zijn zuster Charlotte. Al komen die er misschien bij ons ook, nu auteur Kristien Dieltiens (68) het nieuwe boek ‘Carlota’ schreef. In gesprek met ‘Dag Allemaal’ vertelt ze alles over het leven en de denkwereld van de Belgische prinses, die keizerin werd van Mexico, maar ook paranoïde was en 60 jaar lang opgesloten zat. “Op het einde is ze in de grootste eenzaamheid gestorven.”

3 reacties

 • Robert Swillen

  2 maanden geleden
  Hoogheidswaanzin! Waar geld mee gemoeid is , is niemand te vertrouwen.
 • eric van der jeugdt

  2 maanden geleden
  Het heeft ginds wel niet lang geduurd.
 • Geert Vande Walle

  2 maanden geleden
  Hebben die ook al geld tekort dat ze hun autobiografiën door iemand anders laten schrijven ?
 1. “En ze leefden nog lang en ongelukkig”: de geschiedenis van koninklijke huwelijken aan het Belgische hof
  PREMIUM
  Royalty

  “En ze leefden nog lang en ongelukkig”: de geschiede­nis van koninklij­ke huwelijken aan het Belgische hof

  Een prins en prinses die in het huwelijksbootje stappen? Daar móet langdurig liefdesgeluk van komen. Of dat leren de sprookjes toch, want de realiteit zit meestal veel minder romantisch in elkaar. Nu prins Laurent (57) en prinses Claire (47) al een tijdje achtervolgd worden door geruchten dat ze gescheiden zouden zijn, duiken wij in het complexe huwelijksleven van de Saksen-Coburg-Gotha’s door de eeuwen heen. Hoe gelukkig waren onze Belgische vorsten in hun huwelijk? En hoe gingen zij om met kwalijke geruchten en problemen? Een kroniek van ‘stil verdriet’, dat tot op vandaag al twee keer tot een koninklijke scheiding leidde.