Op koninklijke tour door België, Oostende.
Volledig scherm
PREMIUM
Op koninklijke tour door België, Oostende. © Peter Maenhoudt/Photo News/Wannes Nimmegeers - Fotomontage HLN

Het sterfbed van onze eerste koningin en de skyline van Leopold II: op koninklijke tour door België (deel 1)

RoyaltyIn de bijna tweehonderd jaar die ons vorstenhuis jong is, lieten de royals heel wat sporen na in ons land. Majestueuze gebouwen vol pracht en praal, maar ook minder bekende pareltjes hebben soms een onverwachte band met onze vorsten. In deze reeks trekken wij doorheen het land op zoek naar de meest bijzondere plekken met een koninklijke geschiedenis. Met vandaag deel één: Oostende, niet voor niets de koningin der badsteden.

1 reactie

 • Eddy Herrebout

  2 maanden geleden
  Ik heb vroeger geleerd dat Leopold III in ballingschap verbleef in Zwitserland, in Pregny in de buurt van Genève. Dat lijkt mij een heel eind weg van Engeland.
 1. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.