Blanche Delacroix, de laatste minnares van koning Leopold II, en haar twee kinderen. Rechts: koning Leopold II.
Volledig scherm
PREMIUM
Blanche Delacroix, de laatste minnares van koning Leopold II, en haar twee kinderen. Rechts: koning Leopold II. © AKP (Archief Koninklijk Paleis) / Getty Images

Het ‘schandaalhuwelijk’ van Leopold II en prostituee Blanche: “Na z’n dood ging ze er met z'n fortuin vandoor”

RoyaltyPrins Laurent bezorgt de koninklijke familie af en toe kopzorgen, maar die verbleken in het niets bij het schandaal dat koning Leopold II veroorzaakte begin vorige eeuw. De minderjarige prostituee Blanche Delacroix slaagde er toen in het hart van de vorst te veroveren. En z’n fortuin, want later verdween Blanche als een dief in de nacht met het leeuwendeel van de bezittingen van de vorst. Tot grote woede van het volk. “Via een ondergrondse tunnel kon ze de Koninklijke Villa binnendringen.”

4 reacties

 • ronny cuypers

  3 maanden geleden
  Het is toch maar normaal dat dat kind vergoed wordt voor geleverde diensten.
 • Annette Van Meervelde

  3 maanden geleden
  Zal van alle tijden zijn, van alle klasse en van alle volkeren.
 • Axel Italis

  3 maanden geleden
  Dat is wel heel kort door de bocht. Leo II heeft nogal wat geld uitgegeven aan de ’ Grandes Horizontales’ in Parijs. Dat ze haar deel wenste voor de ’ diensten’ tbv. ”mon tres cher vieux” vind ik terecht. Hun broek ophouden is echt wel iets hé met die koningen! Hoe zit dat weer in het UK?
 • André Decrock

  3 maanden geleden
  Anderzijds heeft hij België een goudvoorraad nagelaten om u tegen te zeggen, andere landen hebben zich op dezelfde wijze verrijkt in die tijd.