De drie broers en de Marokkaanse koning.
Volledig scherm
PREMIUM
De drie broers en de Marokkaanse koning. © Instagram @abuazaitar - Fotomontage HLN

“Het is oorlog in het paleis”: hoe een innige relatie met drie Duitse broers de Marokkaanse koning ondermijnt

RoyaltyBij ons doen de namen Abu, Omar en Ottman niet meteen een belletje rinkelen, maar in Marokko zijn ze volop onderwerp van gesprek. Sinds de drie Duits-Marokkaanse broers door koning Mohammed VI (58) werden uitgenodigd op audiëntie, zijn ze onafscheidelijk geworden en trekken ze aan alle touwtjes. Ze namen hun intrek in het koninklijk paleis, reizen samen met de vorst de wereld rond en baden in extreme luxe. Tot afgrijzen van Mohammeds familie, de paleisleiding en de geheime diensten, die een campagne hebben opgezet om van de broers af te komen.

10 reacties

 • Anne JACOBS

  2 dagen geleden
  Zijn papa was een eerbiedige Koning. Ik dacht deze Koning ook, hij richtte toevluchtsoorden op voor vrouwen waar huiselijk geweld op gepleegd werd of was het dan toch zijn mooie echtgenote die dat op gericht heeft? Zou zij echt weggevlucht zijn van hem? Ja dan mogen we ons nu echt vragen stellen.
 • younes belkhiri

  5 dagen geleden
  Dit zijn bekend kooi vechters die door de koning worden uitgenodigd
 • Luc Jacobs

  1 week geleden
  Er zijn al jaren verhalen over de geaardheid van de Koning. Het is ook een mens met gevoelens gelijk hoe het komt. Uiteraard in schril contrast met de grote armoede in zijn land
 • marc werbrouck

  1 week geleden
  Meer dan waarschijnlijk gebeurt er iets wat nu nog niet gekend is. Komt ooit wel boven maar intussen leeft Marokko in armoede verder.
 • WILFRIED TASSAERT

  1 week geleden
  Ondertussen leeft de bevolking verder in armoede !
 1. 12 paleizen, 600 luxewagens en 1.100 bedienden: de immense rijkdom van de royals in Marokko
  PREMIUM
  Royalty

  12 paleizen, 600 luxewagens en 1.100 bedienden: de immense rijkdom van de royals in Marokko

  De Marokkaanse koning Mohammed VI (58) heeft een goede beurt gemaakt. Deze week maakte hij bekend dat hij liefst 3 miljard dirham (ruim 280 miljoen euro) in de Marokkaanse economie pompt nu een ernstige droogte het land teistert. Het geld is afkomstig uit een koninklijk fonds, al heeft de koning met zijn persoonlijk fortuin van 7,2 miljard euro natuurlijk geld genoeg om te spenderen. Zo heeft hij liefst 12 paleizen in binnen- en buitenland, staan er meer dan 600 luxewagens op zijn naam en draagt hij de meest exclusieve horloges van het gehele Afrikaanse continent.