William bereidt zich voor op het koningschap.
Volledig scherm
PREMIUM
William bereidt zich voor op het koningschap. © AFP

Het is aan William om de monarchie te redden: zo bereidt hij zich nu al voor op het koningschap

RoyaltyDe 70-jaar durende regeerperiode van Elizabeth II (95) loopt zo stilaan op zijn eind, en gezien zijn gevorderde leeftijd zal prins Charles (72) een stuk minder lang op de troon zitten. Prins William (39), momenteel 2de in lijn voor de troon, beseft meer dan ooit dat het aan hem zal zijn om de steeds minder populaire monarchie te redden. Alle tekenen aan de wand wijzen er dan ook op dat de royal zich nu al voorbereidt op het nakende koningschap. “Alleen Kate kan de last helpen dragen.” 

 1. Gaat Prins Andrew weer trouwen met ex-vrouw Sarah Ferguson? “Tijdens de lockdowns is de passie aangewakkerd”
  Royalty
  16

  Gaat Prins Andrew weer trouwen met ex-vrouw Sarah Ferguson? “Tijdens de lockdowns is de passie aangewak­kerd”

  Terwijl de misbruikzaak rond Virginia Giuffre hem als een donderwolk boven het hoofd hangt, lijkt de lucht op privévlak toch weer op te klaren voor prins Andrew (61). Volgens Britse media zou de zoon van de Queen opnieuw in het huwelijksbootje willen stappen met z'n ex-vrouw Sarah Ferguson (61). “Ze voelen zich hechter dan ooit”, klinkt het in hun entourage.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 3. Koning Filip en koningin Mathilde bezoeken zwaar getroffen plaatsen van watersnood, maar inwoners zijn sceptisch
  Play

  Koning Filip en koningin Mathilde bezoeken zwaar getroffen plaatsen van watersnood, maar inwoners zijn sceptisch

  Koning Filip en koningin Mathilde hebben woensdag een bezoek gebracht aan Verviers en Esneux. Op deze plaatsen in Wallonië sloeg de watersnood in juli erg hard toe. Het koningspaar kwam vooral kijken naar de hulp die de mensen er sindsdien hebben gekregen, maar de inwoners van Verviers reageren sceptisch op het bezoek. “De situatie is nog altijd dezelfde als hiervoor. Of de koning en de koningin nu komen of niet, dat verandert niets.”