Prinses Victoria van Zweden in 1997, toen het hof bevestigde dat ze aan anorexia leed, en vorig jaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Prinses Victoria van Zweden in 1997, toen het hof bevestigde dat ze aan anorexia leed, en vorig jaar. © Getty Images/BrunoPress

"Het enige wat ik zelf kon bepalen, was wat ik at": Zweedse kroonprinses Victoria streed jarenlang tegen anorexia

RoyaltyDe Caribische trip van de Nederlandse kroonprinses Amalia (19) werd afgelopen week overschaduwd door commentaren over haar gewicht. Pijnlijk, maar ze is niet de enige royal die te maken krijgt met giftige opmerkingen over het uiterlijk. De Zweedse kroonprinses Victoria (45) voelde bijvoorbeeld zoveel druk van buitenaf dat ze anorexia ontwikkelde. “Ik voelde me als een op hol geslagen trein die maar doordenderde”, vertelt ze openhartig. Al leidde haar ziekte onrechtstreeks ook tot haar grootste geluk.

 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  6

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 2. Het ‘schandaalhuwelijk’ van Leopold II en prostituee Blanche: “Na z’n dood ging ze er met z'n fortuin vandoor”
  PREMIUM
  Royalty
  4

  Het ‘schandaal­hu­we­lijk’ van Leopold II en prostituee Blanche: “Na z’n dood ging ze er met z'n fortuin vandoor”

  Prins Laurent bezorgt de koninklijke familie af en toe kopzorgen, maar die verbleken in het niets bij het schandaal dat koning Leopold II veroorzaakte begin vorige eeuw. De minderjarige prostituee Blanche Delacroix slaagde er toen in het hart van de vorst te veroveren. En z’n fortuin, want later verdween Blanche als een dief in de nacht met het leeuwendeel van de bezittingen van de vorst. Tot grote woede van het volk. “Via een ondergrondse tunnel kon ze de Koninklijke Villa binnendringen.”