De situatie tussen de Britse Queen en prins Harry en Meghan lijkt andermaal te escaleren.
Volledig scherm
PREMIUM
De situatie tussen de Britse Queen en prins Harry en Meghan lijkt andermaal te escaleren. © EPA/Photo News - Fotomontage HLN

Harry en Meghan drijven spanning naar nieuw hoogtepunt, Queen overweegt voor het eerst juridische stappen

RoyaltyMerkwaardig nieuws over de Britse prins Harry (36) en Meghan Markle (40): ‘hun’ biografie ‘Finding Freedom’ krijgt op 31 augustus een nieuwe uitgave. Er werd een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan het boek, al zal Queen Elizabeth (95) die passages niet graag lezen. Het is nu al het tweede boek dat haar zorgen baart, want ook de memoires van prins Harry - die volgend jaar verschijnen - kunnen haar schaden. Reden genoeg voor de Queen om voor het eerst haar advocaten te contacteren: “Genoeg is genoeg. De aanvallen aan het adres van de koninklijke familie worden niet meer getolereerd.”

 1. Energieprijzen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektriciteit op je jaarfactuur
  Mijnenergie

  Energie­prij­zen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektrici­teit op je jaarfac­tuur

  Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen. Na twee maanden van stevige correcties, vallen de jaarprijzen nu nog slechts terug met 42,70 euro voor elektriciteit en met 127,50 euro voor aardgas. Dat blijkt uit prognoses van Mijnenergie.be. Verschillende factoren wijzen er bovendien op dat we richting een stagnering of zelfs een nieuwe stijging evolueren.
 2. Nieuw ‘annus horribilis’ voor de Queen? Hoe de geschiedenis uit 1992 zich dreigt te herhalen
  PREMIUM
  Royalty

  Nieuw ‘annus horribilis’ voor de Queen? Hoe de geschiede­nis uit 1992 zich dreigt te herhalen

  “Een annus horribilis”, zo omschreef Queen Elizabeth (95) in 1992 haar jaar tijdens een ongezien openhartige toespraak. Hoewel de Britse koningin dat jaar haar 40ste jubileum zou vieren, was er van feestvreugde geen sprake. In 1992 werd dan ook voor het eerst duidelijk dat de leden van het hof helemaal niet altijd als één grote en gelukkige familie door het leven gaan. Hoe kon de Queen deze koninklijke crisis het hoofd bieden? En grijpt ze door alle ophef dit jaar ook nu weer naar haar ‘rampenplan’?