Thomas Markle Jr, Meghan Markle & prins Harry
Volledig scherm
Thomas Markle Jr, Meghan Markle & prins Harry © GETTY / REUTERS

Halfbroer Meghan Markle furieus na onthullende documentaire: “In 2023 lossen wij onze kant van het verhaal”

ROYALTYDonderdagochtend werden de eerste drie afleveringen van de onthullende Netflixdocu ‘Harry & Meghan' gelanceerd. De hele wereld is in de ban van de reeks, waarin de hertog en hertogin van Sussex hun versie van de ‘Megxit’ uit de doeken doen. De halfbroer van Meghan Markle (41), Thomas Markle Jr. (56), is alvast niet te spreken over de documentaire. “Het is gewoon belachelijk”, vertelt hij aan Piers Morgan - niet toevallig ook geen fan van de hertogin. “In 2023 vertellen wij onze kant van het verhaal.”

 1. Hoe prinses Kate haar kleerkast als wapen gebruikt: “Ze heeft het trucje van de Queen overgenomen”
  PREMIUM
  Royalty
  12

  Hoe prinses Kate haar kleerkast als wapen gebruikt: “Ze heeft het trucje van de Queen overgeno­men”

  Hetzelfde kapsel, dezelfde lippenstift, dezelfde koninklijke houding: al meer dan tien jaar is Catherine (41), prinses van Wales, een exacte kopie van zichzelf. En tegenwoordig ook eentje van... de overleden Queen. De twee royals hebben allebei een voorliefde voor de felste kleuren van de regenboog, maar die kiezen ze niet zomaar. Achter elke outfit zit een doordachte strategie, die veel verder gaat dan het strenge protocol. “Het gaat veel verder dan mode alleen: de stijl van Kate is haar belangrijkste wapen.”
 2. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”