Prinses Marie-Christine en haar man Jean-Paul. Een foto uit 2007.
Volledig scherm
PREMIUM
Prinses Marie-Christine en haar man Jean-Paul. Een foto uit 2007. © Abbeloos

Grote zorgen om Belgische prinses Marie-Christine in Amerika: “Ze wordt gemanipuleerd door haar gokverslaafde man”

RoyaltyEr zijn grote zorgen om prinses Marie-Christine (69), de tante van koning Filip die afgelegen in de VS woont en alle banden met familie en vrienden heeft doorgeknipt. Haar man Jean-Paul Gourgues (79) zou haar manipuleren. “Hij kan haar wijsmaken wat hij wil. Hij heeft haar zelfs vliegangst aangepraat zodat hij haar fortuin kon vergokken”, zegt een oude vriend in Story. Ook Marie-Christines zus, prinses Esmeralda, spreekt in het weekblad van een triestige situatie.

9 reacties

 • Carl Op de Beeck

  3 jaar geleden
  Ik was ook tegen de monarchie, maar sinds ik een republiek als de VS onder Trump aan het werk zie, ben ik voorstander geworden. Dit terzijde.
 • johannes van Wetten

  3 jaar geleden
  Onbelangrijk nieuws, er zijn veel arme mensen die (onopvallend) uit de media blijven, maar veel meer steun nodig hebben.
 • mark germanus

  3 jaar geleden
  Is dit artikel misschien een kleine test om te zien of ze nog geld kan krijgen van Belgie??Zou het niet beter zijn koning en heel die familie af te danken ? Want een echt pluspunt zijn ze nu niet.
 • ARTHUR MELYN

  3 jaar geleden
  In Sequim heb je 7 Cedars Casino dus ver moet hij niet gaan.
 • fernand dhont

  3 jaar geleden
  ze zal ook nog om geld vragen net zoals albert
 1. Kate Middleton lanceert kortfilm over mentaal welzijn: “Het gaat niet alleen over onze kinderen, maar ook over onze toekomst”
  ROYALTY

  Kate Middleton lanceert kortfilm over mentaal welzijn: “Het gaat niet alleen over onze kinderen, maar ook over onze toekomst”

  Kate Middleton (41) heeft vrijdag een kortfilm uitgebracht. Daarin spreekt de prinses van Wales met ‘Capital FM’-dj Roman Kemp (30) over het belang van mentaal welzijn en haar nieuwe campagne ‘Shaping Us’, die awareness moet creëren rond het belang van de eerste levensjaren van een kind. “Het is belangrijk dat kinderen de juiste emotionele steun om zich heen hebben", verklaart Middleton.
 2. KIJK. Slikt koning Willem-Alexander nu sleuteltje van hangslot door?
  Royalty

  KIJK. Slikt koning Wil­lem-Alexan­der nu sleuteltje van hangslot door?

  Koning Willem-Alexander (55) en koningin Máxima (51) vieren deze week hun 21ste huwelijksverjaardag op Curaçao, waar ze op werkreis zijn. Ze stonden stil bij hun jubileum door een bijzonder liefdesslotje op te hangen. Op de Handelskade, bekend van de kleurrijke gebouwen, stonden twee grote harten waar liefdesslotjes aan gehangen kunnen worden. Willem-Alexander zei het “fantastisch” te vinden zijn trouwdag op Curaçao te mogen vieren. Maar wacht eens... slikte de koning nu gewoon het sleuteltje door?
 1. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.
 2. In houten chalet in afgelegen Amerikaans dorpje: zo teruggetrokken leeft prinses Marie-Christine van België
  PREMIUM
  Royalty

  In houten chalet in afgelegen Amerikaans dorpje: zo terugge­trok­ken leeft prinses Ma­rie-Christine van België

  Haar 69ste verjaardag deze maand ging in ons land geruisloos voorbij. Prinses Marie-Christine van België, de halfzus van Albert II en tante van koning Filip, leeft dan ook al jaren in het afgelegen Sequim in het noordwesten van de Verenigde Staten. Van hieruit contact leggen met haar blijkt onmogelijk. En dus trok VTM Nieuws-reporter en ex-Amerika-correspondent Thomas Van Hemeledonck naar Sequim en belde hij gewoon aan.
 3. Waar gaan de miljoenen naartoe en waarom stapt iedereen op? Stichting Harry en Meghan geeft eerste rapport vrij
  PREMIUM
  Royalty

  Waar gaan de miljoenen naartoe en waarom stapt iedereen op? Stichting Harry en Meghan geeft eerste rapport vrij

  Prins Harry (38) en Meghan Markle (41) delen voor het eerst een rapport over hun Archewell Foundation. In het verslag wordt onder meer berekend welke ‘wereldwijde impact’ hun stichting kon maken, al roepen de documenten ook nieuwe vragen op. Zo bleek dat verschillende leidinggevenden binnen Archewell de handdoek in de ring gooiden en vragen tegenstanders zich af naar waar, of beter naar wie, alle opgehaalde miljoenen zijn gevloeid. Dit is de Archewell Foundation doorgelicht.