Prinses Marie-Christine en haar man Jean-Paul. Een foto uit 2007.
Volledig scherm
PREMIUM
Prinses Marie-Christine en haar man Jean-Paul. Een foto uit 2007. © Abbeloos

Grote zorgen om Belgische prinses Marie-Christine in Amerika: “Ze wordt gemanipuleerd door haar gokverslaafde man”

RoyaltyEr zijn grote zorgen om prinses Marie-Christine (69), de tante van koning Filip die afgelegen in de VS woont en alle banden met familie en vrienden heeft doorgeknipt. Haar man Jean-Paul Gourgues (79) zou haar manipuleren. “Hij kan haar wijsmaken wat hij wil. Hij heeft haar zelfs vliegangst aangepraat zodat hij haar fortuin kon vergokken”, zegt een oude vriend in Story. Ook Marie-Christines zus, prinses Esmeralda, spreekt in het weekblad van een triestige situatie.

9 reacties

 • Carl Op de Beeck

  1 jaar geleden
  Ik was ook tegen de monarchie, maar sinds ik een republiek als de VS onder Trump aan het werk zie, ben ik voorstander geworden. Dit terzijde.
 • johannes van Wetten

  1 jaar geleden
  Onbelangrijk nieuws, er zijn veel arme mensen die (onopvallend) uit de media blijven, maar veel meer steun nodig hebben.
 • mark germanus

  1 jaar geleden
  Is dit artikel misschien een kleine test om te zien of ze nog geld kan krijgen van Belgie??Zou het niet beter zijn koning en heel die familie af te danken ? Want een echt pluspunt zijn ze nu niet.
 • ARTHUR MELYN

  1 jaar geleden
  In Sequim heb je 7 Cedars Casino dus ver moet hij niet gaan.
 • fernand dhont

  1 jaar geleden
  ze zal ook nog om geld vragen net zoals albert
 1. In houten chalet in afgelegen Amerikaans dorpje: zo teruggetrokken leeft prinses Marie-Christine van België
  PREMIUM
  Royalty

  In houten chalet in afgelegen Amerikaans dorpje: zo terugge­trok­ken leeft prinses Ma­rie-Christine van België

  Haar 69ste verjaardag deze maand ging in ons land geruisloos voorbij. Prinses Marie-Christine van België, de halfzus van Albert II en tante van koning Filip, leeft dan ook al jaren in het afgelegen Sequim in het noordwesten van de Verenigde Staten. Van hieruit contact leggen met haar blijkt onmogelijk. En dus trok VTM Nieuws-reporter en ex-Amerika-correspondent Thomas Van Hemeledonck naar Sequim en belde hij gewoon aan.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 3. Geen Emmy Award voor Oprah-interview met Harry en Meghan, ‘The Queen’s Gambit’ is grote winnaar
  TV

  Geen Emmy Award voor Op­rah-interview met Harry en Meghan, ‘The Queen’s Gambit’ is grote winnaar

  Het interview dat Oprah Winfrey (67) had met prins Harry (36) en zijn vrouw Meghan (40) heeft dit weekend geen Primetime Creative Emmy Award gewonnen. Het programma was genomineerd in de categorie beste non-fictie special met presentatie, maar de Emmy ging naar het programma ‘Searching for Italy’ van acteur Stanley Tucci. ‘The Queen’s Gambit’ was de grote winnaar van de avond met maar liefst negen Creative Arts Emmy’s.