De liefdadigheidsinstelling van de Britse prins Charles (72) is opnieuw in verlegenheid gebracht nu in korte tijd twee bestuursleden zijn opgestapt.
Volledig scherm
De liefdadigheidsinstelling van de Britse prins Charles (72) is opnieuw in verlegenheid gebracht nu in korte tijd twee bestuursleden zijn opgestapt. © EPA

“Geschokt en verbijsterd door boevenpraktijken”: werknemers stappen op bij organisatie van prins Charles

RoyaltyDe liefdadigheidsinstelling van de Britse prins Charles (72) is opnieuw in verlegenheid gebracht nu in korte tijd twee bestuursleden zijn opgestapt. De directieleden legden hun taken neer na beschuldigingen dat de organisatie in ruil voor een ontmoeting met de prins grof geld aannam van rijke buitenlandse zakenmannen.

 1. Politie ziet niets strafbaars aan beroemd BBC-interview met prinses Diana
  Royalty

  Politie ziet niets strafbaars aan beroemd BBC-interview met prinses Diana

  De Britse politie ziet geen strafbare feiten bij het tot stand komen van het beroemde televisie-interview van de BBC met Diana in 1995. Uit onafhankelijk onderzoek bleek eerder dit jaar nochtans dat de omroep had verzwegen dat het gesprek met de prinses was geregeld door valse informatie te verstrekken. De politie deed daarop zelf speurwerk naar het interview dat journalist Martin Bashir (58) met haar had.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Prins Andrew officieel gedagvaard in misbruikzaak: “Hij zet alles op alles om deze zaak te laten verdwijnen”
  PREMIUM
  Royalty

  Prins Andrew officieel gedagvaard in misbruik­zaak: “Hij zet alles op alles om deze zaak te laten verdwijnen”

  Onzekere tijden voor de Britse prins Andrew (61). De zoon van koningin Elizabeth (95) werd officieel gedagvaard in de misbruikzaak die Virginia Giuffre (38) tegen hem aanspande. Vandaag zal een Amerikaanse rechter bepalen hoe de procedure precies moet verlopen, al verwacht koningshuisdeskundige Jo De Poorter dat de zaak zich vooral buiten de rechtbank zal afspelen: “Andrew heeft zelf juridische bijstand ingeroepen om deze zaak te laten verdwijnen.” Maar zal hij dat voor elkaar krijgen?