Wordt Buckingham Palace de nieuwe officiële domicilie van Charles III? Helemaal zeker lijkt dat nog niet.
Volledig scherm
PREMIUM
Wordt Buckingham Palace de nieuwe officiële domicilie van Charles III? Helemaal zeker lijkt dat nog niet. © REUTERS

Game of Homes: de huizenruil bij de Britse royals kan nu beginnen. Wie mag waar wonen van de nieuwe koning Charles III?

RoyaltyNu Charles III eindelijk aan zijn eerste échte werkweek mag beginnen, moet hij meteen een belangrijke knoop doorhakken: wie van de Britse royals moet waar gaan wonen? Zal hij zelf voltijds intrekken in Buckingham Palace, dat hij eerder al “te groot en tochtig” noemde? En wordt er nog een stulpje voorzien voor de verstotenen, Andrew en Harry en Meghan? Aan gissingen geen gebrek bij de op til staande huizenruil, die smullend Game of Homes werd gedoopt.

7 reacties

 • Maurice Keukelaers

  6 maanden geleden
  Misschien een idee voor een nieuwe editie van Monopoly.
 • lodewijk maesen

  6 maanden geleden
  de schaamte voorbij..miljarden hebben ze
 • Jean Gallet

  6 maanden geleden
  Negatieve commentaar geven is gemakkelijk. Het Brits koningshuis en de Queen zaliger hebben de UK en het Gemenebest vrijwaart van het uiteenvallen. Ook in Nederland en België verbinden ze de mensen. Zelfs een republikein moet toegeven dat een monarchie verbindend werkt en meer stabiliteit garandeert dan een presidentschap. King Charles heeft al lang plannen om de Firm af te slanken. Hoe de huisvesting geregeld word is reeds lang vastgelegd. Exit Harry en Andrew. De Koning beslist niet het volk.
 • Luc Heyndrickx

  6 maanden geleden
  Nu nog wat personeel ontslaan nog meer geld in de hun zak en dit voor het rijkste koningshuis van Europa deze zullen het niet aan hun hart laten komen en dan ook nog geen belasting betalen leef maar verder in jullie ivoren toren schande is het
 • Hugo hofmans

  6 maanden geleden
  Hij ging ook een vrij groot aantal personeelsleden ontslaan. Dat zal misschien ook nog wel stof doen opwaaien.
 1. "Dit heeft niets met racisme te maken": waarom het zo lang duurde voor Archie en Lilibet de juiste titels kregen
  PREMIUM
  Royalty

  "Dit heeft niets met racisme te maken": waarom het zo lang duurde voor Archie en Lilibet de juiste titels kregen

  Zes maanden. Zo lang heeft het geduurd voor Buckingham Palace de titels van Archie (3)en Lilibet (1)- de kinderen van prins Harry (38) en Meghan Markle (41) - heeft aangepast. De twee mogen zich nu eindelijk officieel prins en prinses noemen. Dat het zo lang duurde, zorgde voor frustratie bij Harry en Meghan, die het getalm van koning Charles (74) beu waren. Maar volgens paleisbronnen was de oorzaak toch vooral bij hen te zoeken...
 2. Prinses Elisabeth treedt straks in de voetsporen van haar legendarische naamgenote, koningin Elisabeth
  PREMIUM
  Royalty

  Prinses Elisabeth treedt straks in de voetsporen van haar legendari­sche naamgenote, koningin Elisabeth

  Prinses Elisabeth (21) trekt deze week naar Egypte, samen met koningin Mathilde (50). Ze treedt daarmee - exact 100 jaar later - in de voetsporen van koningin Elisabeth, de betovergrootmoeder naar wie ze werd vernoemd. Die was niet minder dan bezeten van het oude Egypte, nadat ze het land leerde kennen tijdens een reis met... keizerin Sissi. “Mede dankzij haar was België jarenlang het wereldcentrum van de egyptologie”, klinkt het. En ook Mathilde heeft veel voeling met het land, dat haar zowel vreugde als verdriet bracht.