Kroonprinses Elisabeth en de Nederlandse prinses Alexia.
Volledig scherm
PREMIUM
Kroonprinses Elisabeth en de Nederlandse prinses Alexia. © BrunoPress/goffphotos/Getty Images

“Filip en Mathilde zouden hier niet om kunnen lachen”: moet kroonprinses Elisabeth nu ook vrezen voor gelekte beelden?

RoyaltyKrijgen we binnenkort een schaarsgeklede kroonprinses Elisabeth (19) te zien tijdens een studentenfeestje? Nu de opgedoken privéfoto’s van de Nederlandse prinses Alexia (16) voor opschudding zorgen, doet het vragen rijzen over de verhoudingen tussen de Belgische media en het hof. Want hoe gaan koning Filip en Mathilde eigenlijk om met de privébeelden van hun kinderen? Wordt ook de Belgische koninklijke familie beschermd door een strikte mediacode? En wat leerde het hof uit eerdere incidenten, zoals de gelekte foto’s van koning Filip die nooit het daglicht mochten zien?

46 reacties

 • Cathy Dalebroux

  1 maand geleden
  Prinses Elisabeth is 20. Lieve journalist ze werd geboren in 2001. Laat haar haar jeugd beleven zoals alle jongeren van haar leven. In de toekomst rust al een zware last op haar schouders.
 • Jana De block

  1 maand geleden
  Hoe we van een slachtoffer plots een dader maken. Als er foto's van haar gedeeld worden zonder haar toestemming is ze een slachtoffer. Of ze van adel is of de armste meid op aarde, dat maakt dan niet uit.
 • Karen Meesschaert

  1 maand geleden
  Ze is 19 en studente. Haar leven zal in de toekomst al enorm beknot worden met alle regels vh hof. Uiteindelijk zijn alle prinsessen en prinsen gewoon jonge mensen die ook graag eens gek doen. Ze zullen net zoals iedereen leren uit eventuele fouten Dus laat ze gewoon jong zijn!
 • irene van impe

  1 maand geleden
  Laat dat meisje toch gerust!
 • Severine Cap

  1 maand geleden
  So what! De titel zegt het zelf, privé foto’s….de vergelijking tussen een 16 jarige en een 20 jarige gaat ook niet helemaal op. Zoals men ook zegt, wijsheid komt met de tijd….
 1. Gewaagde privéfoto’s van feestende prinses Alexia zorgen voor ophef, koningshuis reageert ontstemd
  Royalty

  Gewaagde privéfoto’s van feestende prinses Alexia zorgen voor ophef, konings­huis reageert ontstemd

  De Nederlandse prinses Alexia, dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima, studeert momenteel aan het Atlantic College in Wales. De 16-jarige Alexia geniet er duidelijk volop van het studentenleven, dat blijkt uit een pikante foto die is opgedoken op sociale media. Het beeld zorgt voor ophef in Nederland, aangezien de strenge mediacode verbiedt dat privébeelden van minderjarige royals getoond worden. De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) heeft ondertussen gereageerd.
 2. De ene is een rebelse tiener, de andere een schuchtere scholier: dit zijn Alexia en Ariane, de zussen van kroonprinses Amalia
  PREMIUM
  Royalty

  De ene is een rebelse tiener, de andere een schuchtere scholier: dit zijn Alexia en Ariane, de zussen van kroonprin­ses Amalia

  Wat zich achter de paleismuren afspeelt, blijft over het algemeen een groot geheim. Maar af en toe geven de royals een kijkje in hun leven, zoals tijdens de jaarlijkse zomerfotosessie van het Nederlandse koningshuis deze maand. Daarbij kon de toekomstige koningin Amalia natuurlijk op veel aandacht rekenen, maar ook haar zussen Alexia en Ariane werden eens in de spotlight gezet. Wie zijn deze twee ‘onzichtbare’ prinsessen, die in de schaduw van hun grote zus leven?