Koningin Mathilde.
Volledig scherm
Koningin Mathilde. © ANP / EPA

Filip en Mathilde zijn in Duitsland en hebben mee: hun eigen auto, tolk én zelfs een vulpen

RoyaltyKoning Filip (62) en koningin Mathilde (49) zijn op een driedaagse werkreis in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts. Ze bezoeken in Mainz, Ludwigshafen en Koblenz verschillende bedrijven, een museum en zelfs een wijngaard. Wij schaduwen onze royals en nemen u mee achter de schermen van deze koninklijke reis: Filip en Mathilde gaan naar Duitsland en nemen véél meer met zich mee dan u denkt.

5 reacties

 • Jellis Van Herzele

  1 maand geleden
  En de rest. Betalen ze dat ook zelf.Ah nee dat komt uit onze zak.
 • stijn meuris

  2 maanden geleden
  Goed van hen dat ze met de wagen gaan kwestie van de uitstoot. Ware het niet dat er nog een tiental auto's en brommers mee rijden. Waarschijnlijk hebben ze nog niet van de fietspremie gehoord voor het woon-werkverkeer.
 • Roeland Van de Wal

  2 maanden geleden
  Wow.Een vulpen meebrengen?Van een goed merk hopelijk een koningspaar waardig.Mooi van de koning dat Koningin Mathilde hem ook mocht gebruiken.
 • Hugo hofmans

  2 maanden geleden
  Mooi foto van een mooi paar. België heeft wel een koningshuis dat waarde en normen uitstraalt, in tegenstelling tot Nederland.
 • Monique Moens

  2 maanden geleden
  Die vulpen is belangrijk. Zie maar King Charles.
 1. Koning Filip (met opvallende tatoeage) steelt de show in promofilmpje Rode Duivels: “Hij heeft zich érg geamuseerd”
  Play
  Royalty
  85

  Koning Filip (met opvallende tatoeage) steelt de show in promofilm­pje Rode Duivels: “Hij heeft zich érg geamuseerd”

  “Ik weet waarom u hier bent. Het is deviltime!” Niet meteen de woorden die je uit de mond van koning Filip (62) verwacht, maar kijk. Onze vorst schittert aan de zijde van voetbalcoach Roberto Martínez (49) in een nieuwe video van het koninklijk paleis. Daarin is te zien hoe de koning de Rode Duivels aanmoedigt. “De koning wilde de Rode Duivels op een leuke manier uitwuiven en moed inspreken”, zegt Lore Vandoorne, woordvoerder van het koninklijk paleis.