ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Fanatiek quizzen en autoracen op tv: waarom zijn de Nederlandse royals zoveel losser dan de onze?

RoyaltySpontaan, toegankelijk én uitbundig. Het Nederlandse koningshuis heeft tijdens Koningsdag nog maar eens laten zien dat deze drie eigenschappen perfect bij hen passen. Ginnegappen over hun gezinsleven of autoracen op tv, je ziet het onze royals - eerder stijf en gereserveerd - niet meteen doen. Maar waarom zijn ze over de grens dan zoveel losser? En waarom spreken royaltywatchers bij ons van een ‘omgekeerde beweging’? “Willem-Alexander straalt gemak uit, voor Filip moet je het makkelijk maken.”

15 reacties

 • Luuk Smits

  1 jaar geleden
  Het zijn in ieder geval geen droogstoppels. De beste reclame wat Nederland (en vooral het bedrijfsleven) zich kan wensen, er gaan deuren open in buitenland die voor menigeen gesloten blijft.
 • Jan Van Rompaey

  1 jaar geleden
  Geef mij maar Philip en Mathilde. Die staan een klasse hoger.
 • Quiten Vanloo

  1 jaar geleden
  Dat zijn geen inteelt kinderen zoals alle adel hier in belgie
 • wim rooyakkers

  1 jaar geleden
  Nederlanders zijn sowieso opener ,Belgen zijn wat meer gesloten, en houden vaker hun mening voor zich,
 • Fons Dewaele

  1 jaar geleden
  En wie zegt dat ons koningshuis in los is?? Ze zijn charmant en schandaalvrij, is toch goed zo. Zo blijven, leve ons koningshuis.
 1. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.