Koning Edward VIII deed in 1936 troonsafstand om te trouwen met zijn grote liefde Wallis Simpson.
Volledig scherm
PREMIUM
Koning Edward VIII deed in 1936 troonsafstand om te trouwen met zijn grote liefde Wallis Simpson. © AFP

Even schandelijk als oom Edward en zíjn Amerikaanse: waarom ‘hoogverraad’ van Harry en Meghan oude wonden openrijt bij de Queen

RoyaltyDe 'Megxit' is uitgedraaid op een ijskoude douche voor prins Harry en Meghan Markle. De Queen nam ook hun laatste officiële taken af én gaf het koppel een publieke bolwassing over plichtsverzuim. Dat alles heeft te maken met haar oom Edward VIII, die zijn troon opgaf om te trouwen met Wallis Simpson, net als Meghan een gescheiden Amerikaanse, wat diepe wonden sloeg binnen de Britse koninklijke familie.

10 reacties

 • Maria Scheuts

  2 maanden geleden
  De kween moet beseffen dat ze geen enkel beschikkingsrecht heeft over anderen, noch over dat van haar oom, noch over dat van haar kleinzoon. Geen van beiden heeft zelf gekozen om deel uit te maken van een koninklijke familie. En heel dat profiteursnest mag op de schop, de kween en de andere belastinggelddieven incluis.
 • Fernand Beaumonde

  2 maanden geleden
  Geen donaties meer en dat hij zelf voor zijn bescherming en veiligheid betaald in plaats van de belastingbetaler
 • Erik Desmedt

  2 maanden geleden
  Geen titels meer? Ze blijven hertog en hertogin. De Britten betalen verder drie miljoen pond per jaar voor hun veiligheid in de VS. En pa Charles sponsort verder met zijn Duchy of Cornwell geld. En bovenal als er iets met Charles of William gebeurt, wordt Harry voogd van George, de oudste zoon van William en Kate. Harry is nog altijd de zesde troonopvolger.
 • Patrick Rasschaert

  2 maanden geleden
  Er zijn toch een paar grote verschillen nl. we zijn niet meer in 1936 maar 2021 en het grootste verschil is dat Edward de troon afstond voor Wallis in tegenstelling tot Harry die GEEN troonopvolger is tenzij NA zijn vader en NA zij broer en de kinderen van zijn broer. Dus hij heeft verzaakt aan een zo goed als niet bestaande troon.
 • Andy De Schieter

  2 maanden geleden
  Je moet je leven zelf leiden en niet door een ander laten leiden. Maak je eigen beslissingen en leef niet onder het juk van een ander.
 1. Candice en Marijn zien voor de eerste keer hun trouwfo­to's
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn zien voor de eerste keer hun trouwfo­to's

 2. Prachtige archiefbeelden: dit was het huwelijk van prins Philip en Queen Elizabeth
  Play

  Prachtige archief­beel­den: dit was het huwelijk van prins Philip en Queen Elizabeth