Prins Pieter-Christiaan en prinses Anita op een foto uit 2018. De prinses zou bewust worden ‘doodgezwegen’ door de rest van de Nederlandse koninklijke familie en uit de schijnwerpers worden gehouden.
Volledig scherm
PREMIUM
Prins Pieter-Christiaan en prinses Anita op een foto uit 2018. De prinses zou bewust worden ‘doodgezwegen’ door de rest van de Nederlandse koninklijke familie en uit de schijnwerpers worden gehouden. © ANP

Ernstig ziek, maar dat mag niemand weten: het mysterieuze verhaal van prinses Anita van Nederland

RoyaltyWaar is prinses Anita (51) van Nederland, en wat is er met haar aan de hand? Door een merkwaardige foto die haar echtgenoot prins Pieter-Christiaan (49) - neef van prinses Beatrix - op hun 16de huwelijksverjaardag (heel even) online zette, wordt de vraag weer volop gesteld in Nederland. Al is er volgens verschillende media wel degelijk een antwoord: de koninklijke familie zou de prinses bewust ver weg van de schijnwerpers houden, omdat Anita al jaren voor haar gezondheid vecht en niemand dat mag weten. Dit is haar verhaal.

 1. Ze trok alle aandacht met schandalen, nu vecht prinses Michael van Kent in alle stilte voor haar gezondheid
  PREMIUM
  Royalty

  Ze trok alle aandacht met schandalen, nu vecht prinses Michael van Kent in alle stilte voor haar gezondheid

  Verschijnt Marie Christine von Reibnitz (76), officieel prinses Michael van Kent, in de toekomst nog op het publieke toneel? Het is een vraag die steeds luider wordt gesteld. De echtgenote van de Britse prins Michael van Kent (79) - de neef van koningin Elizabeth (95) - werd getroffen door Covid-19 en vecht hard tegen bijwerkingen die zijn opgetreden na het zetten van haar coronavaccin. Het veroorzaakt zorgen om de prinses, die in het verleden al meermaals in opspraak kwam met allerlei schandalen, maar die negatieve aandacht niet leek te schuwen. “Ze had altijd een zeer levendige persoonlijkheid, maar nu is ze al haar pit verloren en komt ze niet meer buiten.”
 2. Koning Willem-Alexander en Máxima voor het eerst uitgejouwd: “Zelfs de grootste Oranjefan vindt hun keuzes verkeerd”
  PREMIUM
  Royalty

  Koning Wil­lem-Alexan­der en Máxima voor het eerst uitgejouwd: “Zelfs de grootste Oranjefan vindt hun keuzes verkeerd”

  De Nederlandse koning Willem-Alexander (54) benadrukt dat Nederland een goed land is en blijft om in te leven. Dat zei hij deze week in de troonrede op Prinsjesdag, traditiegetrouw de derde dinsdag van september. Maar is Willem-Alexander wel een ‘goede’ koning? Het boegeroep dat dit jaar voor het eerst te horen was, bewijst dat Nederland twijfelt. De Nederlandse koningshuisdeskundige Justine Marcella (50) - hoofdredactrice van het blad ‘Vorsten’- analyseerde voor ons het gebeuren: “Zijn keuzes van het afgelopen jaar werden hem hier in Nederland zéér kwalijk genomen.”
 1. “Sassy, classy and with a touch of badassy”: nieuw boek schetst toekomst van kroonprinses Amalia
  PREMIUM
  Royalty

  “Sassy, classy and with a touch of badassy”: nieuw boek schetst toekomst van kroonprin­ses Amalia

  Beslissende momenten voor de Nederlandse kroonprinses Amalia (17). Op 7 december viert de dochter van koning Willem-Alexander (54) en koningin Máxima (50) haar 18de verjaardag, een moment waarop haar leven volledig zal veranderen. Zo staan haar steeds meer officiële verplichtingen te wachten, maar zal ze ook in staat zijn om haar eigen lijnen uit te zetten? Het nieuwe boek ‘Amalia - De plicht roept’ schetst de prinses en haar toekomst. Gaat ze nog het leger in? En hoe zit dat met die toelage? “Haar innerlijke strijd is heel onzichtbaar.”
 2. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.