Koningin Mathilde en koning Filip
Volledig scherm
PREMIUM
Koningin Mathilde en koning Filip © BELGA

 “Op vrije dagen lopen koning Filip en koningin Mathilde zelf al eens langs bij hun favoriete slager”:

RoyaltyWaar haalt de koning zijn brood? Welke chocolade eet hij het liefst? En wie maakt zijn schoenen? Vanaf volgende week gunnen de Gebrevetteerde Hofleveranciers van België ons een gedistingeerde blik in de boodschappentas van de koninklijke familie. Eerst introduceert Yves Callebaut, algemeen secretaris van de beroepsvereniging, ons in de wonderlijke wereld van hofleveranciers.

 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 2. Prins Harry en Meghan Markle moeten voor de rechter verschijnen na aanklacht van Samantha Markle
  ROYALTY

  Prins Harry en Meghan Markle moeten voor de rechter verschij­nen na aanklacht van Samantha Markle

  Ze hebben de meest intieme details van hun leven al besproken in de Netflixdocu ‘Harry & Meghan' en de memoires ‘Spare’. Maar nu zullen prins Harry (38) en zijn echtgenote Meghan Markle (41) nog meer moeten onthullen. Het koppel moet namelijk voor de rechter verschijnen, nadat Samantha Markle haar halfzus Meghan heeft aangeklaagd voor laster in het veelbesproken Oprah-interview.
 1. Nederlandse kroonprinses Amalia slachtoffer van bodyshaming: “Haar lichaamstaal toont dat ze zich bewust is van de verwerpelijke opmerkingen”
  PREMIUM
  Royalty

  Nederland­se kroonprin­ses Amalia slachtof­fer van bodysha­ming: “Haar lichaams­taal toont dat ze zich bewust is van de verwerpe­lij­ke opmerkin­gen”

  De Nederlandse kroonprinses Amalia (19) is op de Caraïben aangekomen voor haar eerste officiële werkreis. Het gespreksonderwerp van de dag? Haar gewicht. Want de volslanke prinses is weer het slachtoffer van ‘bodyshaming’ geworden. Een nieuwe klap voor de tiener, die al maandenlang geen onbezorgde studententijd kan leiden door doodsbedreigingen van de maffia. “Amalia krijgt hier een levensles: ze zal haar hele leven met kritiek moeten omgaan.”
 2. “Binnen een jaartje of twee is hij miljardair”: dit exacte bedrag verdiende Harry dankzij zijn ‘oorlog’ tegen de royals
  PREMIUM
  Royalty
  21

  “Binnen een jaartje of twee is hij miljardair”: dit exacte bedrag verdiende Harry dankzij zijn ‘oorlog’ tegen de royals

  Een podcast. Een documentaire. Een boek. De Britse prins Harry (38) heeft de laatste maanden niet stilgezeten. Zijn verrassende en soms zelfs schokkende getuigenissen maakten hem echter niet populairder. De kans op verzoening met zijn familie lijkt ook verloren. Wat viel er dan écht te winnen? Het antwoord is simpel, volgens het Amerikaanse ‘Forbes’: héél veel geld. Zo zou de prins goed op weg zijn om een miljardenimperium uit te bouwen. “Het voorschot voor zijn boek alleen al bedroeg 18 miljoen euro.” Een volledig overzicht van al zijn inkomsten.