De emir van Dubai en zijn ex-vrouw prinses Haya, die al sinds 2019 op de vlucht is voor haar ex-man.
Volledig scherm
PREMIUM
De emir van Dubai en zijn ex-vrouw prinses Haya, die al sinds 2019 op de vlucht is voor haar ex-man. © EPA

Emir van Dubai moet prinses Haya meer dan half miljard na scheidingsoorlog: “Ze loopt risico voor de rest van haar leven”

RoyaltyNooit eerder kende het Britse gerecht een hoger bedrag toe in een echtscheidingszaak. Mohammed bin Rashid al-Makhtoum (72), de Emir van Dubai, moet zijn naar het VK gevluchte ex-vrouw prinses Haya (47) in totaal ruim 650 miljoen euro betalen, waaronder een ‘vakantiebudget’ van 6 miljoen euro per jaar en 530.000 euro voor nanny’s. De juridische oorlog tussen de sjeik en de prinses - die al sinds 2019 woedt - kent zo eindelijk zijn ontknoping. Al werd de hele scheiding zo ‘vuil’ gespeeld dat ze prinses Haya voor altijd zal blijven achtervolgen. “De dreiging staat letterlijk voor mijn deur.”

22 reacties

 • sonia lauwers

  1 jaar geleden
  Er werd een kunstwerk van Da Vinci verkocht bij Sotheby's voor € 400.000.000 aan een Arabische sjeik of emir, dus armoede zullen zij wel niet lijden om deze dame uit te betalen. Heb wel medelijden met deze moedige vrouw.
 • sonia lauwers

  1 jaar geleden
  Er werd een kunstwerk verkocht van Da Vinci bij Sotheby's voor € 400.000.000 aan een Arabische sjeik, dus armoede zullen zij niet lijden. Heb wel medelijden met die moedige vrouw.
 • wesley netnem

  1 jaar geleden
  De Sjeik heeft veel Geld , eigendommen ezv .. in het VK , zijn ex vrouw zal zeer waarschijnlijk de Britse nationaliteit hebben en dus kan de Rechtbank wel degelijk oordelen vermits Zij een staatsburger is alsook haar kinderen . Kijk gewoon naar die man zijn gezicht dat spreekt boekdelen ! Dus zo'n Fijn leven heeft die blijkbaar niet ? En ja hij is niet vies om iemand te laten opruimen of ontvoeren ...deed hij ook al bij zijn dochter haar laten ontvoeren en opsluiten .
 • Marc Paesen

  1 jaar geleden
  Den Emir lijdt niet graag gezichtsverlies, dat is het! En is gewend om altijd maar ja knikkers rond zich te hebben.. Het geld interesseert hem niet. De islam op zijn best..
 • Eric Van Dyck

  1 jaar geleden
  Dat komt zeker door de religie van de liefde en de vrede ? Gelukkig is een mensenleven beperkt, ook voor …
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Charles stelt vijfjarenplan op om te besparen: “Frogmore afpakken van Harry en Meghan was maar het begin”
  Royalty
  6

  Charles stelt vijfjaren­plan op om te besparen: “Frogmore afpakken van Harry en Meghan was maar het begin”

  De Britse koning Charles heeft een plan opgesteld om in de komende vijf jaar de kosten van het koningshuis terug te dringen en om er een moderne monarchie van te maken. Hij wil bijvoorbeeld dat minder familieleden financieel afhankelijk zijn van het koningshuis. Dat schrijft de krant The Evening Standard op basis van bronnen rond de koninklijke familie. Het afpakken van Frogmore Cottage van Harry en Meghan zou “nog maar het begin” zijn geweest.
 3. Hij kalmeert z’n dochters met injecties en laat pistolen achter op kussens: zo regeert de omstreden emir van Dubai
  PREMIUM
  Royalty

  Hij kalmeert z’n dochters met injecties en laat pistolen achter op kussens: zo regeert de omstreden emir van Dubai

  De telefoonnummers van prinses Latifa (35) en prinses Haya (47), de dochter en ex-vrouw van de emir van Dubai, zijn opgedoken op de lijst van spionagesoftware Pegasus. Dat meldt The Washington Post. Na onderzoek blijkt dat de telefoons van beide prinsessen allicht gehackt werden, al ging de heerser van Dubai nog veel verder dan dat. Juridische documenten, getuigenissen en onderschepte berichten leggen de ‘barbaarse praktijken’ van de sjeik en zijn kompanen bloot: “Ik ben betrapt door mijn vader”, schreef zijn dochter in een noodkreet. “Sindsdien zit ik opgesloten en zag ik niemand meer.”
 4. Prinses Latifa van Dubai duikt weer op, maar hoe vrij is ze écht? “We wachten op overtuigend bewijs van leven”
  PREMIUM
  Royalty

  Prinses Latifa van Dubai duikt weer op, maar hoe vrij is ze écht? “We wachten op overtui­gend bewijs van leven”

  “Hallo, mijn naam is Latifa Maktoum. Mijn vader regeert over Dubai. En ik maak deze video omdat het misschien wel eens mijn laatste zou kunnen zijn.” Met die woorden shockeerde de 35-jarige prinses de wereld in 2018. Daarna werd ze opgepakt, achter slot en grendel gestoken en naar eigen zeggen ook gemarteld door de sjeik. Tot enkele dagen geleden, toen er voor het eerst weer foto’s opdoken van de gedoemde royal in een winkelcentrum. Maar of ze écht op vrije voeten is, blijft nog maar de vraag. De VN heeft er geen goed oog op, en het lot van haar vermiste zus Shamsa blijft voorlopig nog een groot vraagteken.