Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Elk riooldeksel geopend en elke straatlamp losgedraaid: begrafenis Queen Elizabeth wordt ‘grootste en moeilijkste’ plechtigheid ooit

Afscheid nemen van een grootse koningin kan slechts op één manier: groots. De begrafenis van Queen Elizabeth II wordt er een zoals “u en ik niet meer zullen meemaken”, vertelt onze royaltyexpert Wim Dehandschutter. Het equivalent van 100 staatsbezoeken, met duizenden agenten, militairen en scherpschutters. Een moeilijkere veiligheidsoperatie dan de Olympische Spelen in 2012, met een bijhorend prijskaartje. “Ze maken zich vooral zorgen om lone wolves.

 1. Prins Andrew wil Virginia Giuffre nu zélf aanklagen: “Hij heeft een oorlogskist van 10 miljoen verzameld”
  PREMIUM
  Royalty
  11

  Prins Andrew wil Virginia Giuffre nu zélf aanklagen: “Hij heeft een oorlogs­kist van 10 miljoen verzameld”

  De Britse prins Andrew (62) geeft niet op. Hij wist een pijnlijke rechtszaak te ontlopen door te schikken met Virginia Giuffre, de vrouw die hem beschuldigde van verkrachting. Maar net nu haar zwijgplicht op het punt staat te vervallen, gaat hij zelf in de aanval. Volgens insiders wil hij de vrouw nu zelf aanklagen, lijnrecht tegen het advies van zijn advocaten in. “Hij heeft een oorlogskist van 10 miljoen verzameld”, klinkt het. De vraag is: waar komt dat geld vandaan?