Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Elk riooldeksel geopend en elke straatlamp losgedraaid: begrafenis Queen Elizabeth wordt ‘grootste en moeilijkste’ plechtigheid ooit

Afscheid nemen van een grootse koningin kan slechts op één manier: groots. De begrafenis van Queen Elizabeth II wordt er een zoals “u en ik niet meer zullen meemaken”, vertelt onze royaltyexpert Wim Dehandschutter. Het equivalent van 100 staatsbezoeken, met duizenden agenten, militairen en scherpschutters. Een moeilijkere veiligheidsoperatie dan de Olympische Spelen in 2012, met een bijhorend prijskaartje. “Ze maken zich vooral zorgen om lone wolves.

 1. Negeren, stilzwijgen, de rug rechten: waarom prinses Amalia en haar ouders niet reageren op bodyshaming
  PREMIUM
  Royalty

  Negeren, stilzwij­gen, de rug rechten: waarom prinses Amalia en haar ouders niet reageren op bodysha­ming

  De Nederlandse prinses Amalia (19) zal niet reageren op de haatcommentaren over haar gewicht. Dat voorspellen de journalisten die haar volgen op haar eerste officiële werkreis op de Caraïben. Negeren, stilzwijgen, de rug rechten: Amalia weet wat te doen en deed dat in het verleden al. Het is dan ook lang niet de eerste keer dat Amalia het slachtoffer werd van bodyshaming, die soms wel erg ver gaat.
 2. Nederlandse kroonprinses Amalia slachtoffer van bodyshaming: “Haar lichaamstaal toont dat ze zich bewust is van de verwerpelijke opmerkingen”
  PREMIUM
  Royalty

  Nederland­se kroonprin­ses Amalia slachtof­fer van bodysha­ming: “Haar lichaams­taal toont dat ze zich bewust is van de verwerpe­lij­ke opmerkin­gen”

  De Nederlandse kroonprinses Amalia (19) is op de Caraïben aangekomen voor haar eerste officiële werkreis. Het gespreksonderwerp van de dag? Haar gewicht. Want de volslanke prinses is weer het slachtoffer van ‘bodyshaming’ geworden. Een nieuwe klap voor de tiener, die al maandenlang geen onbezorgde studententijd kan leiden door doodsbedreigingen van de maffia. “Amalia krijgt hier een levensles: ze zal haar hele leven met kritiek moeten omgaan.”