Queen Elizabeth II moest alleen zitten tijdens de begrafenis van prins Philip.
Volledig scherm
Queen Elizabeth II moest alleen zitten tijdens de begrafenis van prins Philip. © AFP

Eenzame Queen krijgt zoveel medelijden dat ze protest in gang zet: “Stop met die wrede begrafenisregels in het VK”

RoyaltyReligieuze leiders, goede doelen en enkele Britse ministers hebben zich verenigd in de strijd tegen de coronamaatregelen voor begrafenissen in Groot-Brittannië. Na het zien van de eenzaam rouwende Queen, die alleen moest zitten tijdens de begrafenis van haar echtgenoot, bereikte het ongenoegen van het Britse volk een hoogtepunt. “Maakt nu een eind aan die wrede regels.” 

9 reacties

 • Mireille Duymelinck

  1 maand geleden
  Iedereen gelijk het is hier ook zo hier wel 50 mensen op begrafenis
 • Rania Desaegher

  1 maand geleden
  Misschien vond de queen deze intieme plechtigheid aangenamer dan een volle kerk. Het meeste volk komt toch voor de sensatie. Privacy is ook belangrijk.
 • Jean Gallet

  1 maand geleden
  Zonder corona zou de Queen ook alleen gezeten hebben. Zij is een instituut geen persoon als Queen. En traditie en respect voor de eigen cultuur wordt in VK hoog in het vaandel gedragen. Rule Britania.
 • Ria Dia

  1 maand geleden
  Haar familie is toch haar bubbel. Ik denk dat de Queen het voorbeeld wilde geven op tv want in werkelijkheid houdt men zich niet echt aan al de regels bij begrafenis. Als ze flink zou huilen en schreeuwen zou ze echt niet alleen zitten.
 • jean pierre leemans

  1 maand geleden
  Heel de ceremonie werd in samenspraak met haar man opgesteld. Alles is daar oiekfijn verlopen
 1. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 2. Ervaren IT'er geeft raad aan starters: "Tijdens sollicitaties heb ik geregeld gevraagd of ik mijn toekomstige collega’s mocht ontmoeten"
  Jobs

  Ervaren IT'er geeft raad aan starters: "Tijdens sollicita­ties heb ik geregeld gevraagd of ik mijn toekomsti­ge collega’s mocht ontmoeten"

  Guido Maes werkt al meer dan dertig jaar in de informaticasector. De laatste twintig doet hij dat bij Wolters Kluwer Wolters Kluwer Tax & Accounting België, maar daarvoor maakte hij kennis met een aantal andere bedrijven. “Je job moet passen bij je interesses en je levensstijl”, vindt hij. Jobat.be vroeg hem naar de belangrijkste inzichten die hij heeft verworven doorheen zijn carrière.
 1. Prins Harry en Oprah kondigen lanceringsdatum van hun serie ‘The Me You Can't See’ aan: “We willen dat het taboe rond mentale gezondheid verdwijnt”
  Royalty

  Prins Harry en Oprah kondigen lancerings­da­tum van hun serie ‘The Me You Can't See’ aan: “We willen dat het taboe rond mentale gezondheid verdwijnt”

  Prins Harry kondigt de langverwachte lanceringsdatum van zijn serie ‘The Me You Can't See’ over geestelijke gezondheid aan. Een samenwerking tussen hem en talkshowhost Oprah met als doel het wereldwijde gesprek rond mentale welzijn op gang te brengen. “Ik hoop dat deze serie laat zien dat kwetsbaarheid kracht geeft,” aldus prins Harry.
 1. Zo zien de vakantiehuisjes van Camping Coppens eruit voor én na de make-over van Staf en Monique
  Play
  Camping Coppens

  Zo zien de vakantie­huis­jes van Camping Coppens eruit voor én na de make-over van Staf en Monique

 2. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"