Prinses Deokhye tijdens haar jonge jaren.
Volledig scherm
PREMIUM
Prinses Deokhye tijdens haar jonge jaren. © Ajunews

Een leven lang lijden: het tragische verhaal van de laatste prinses van Korea

Royalty“Prinses Deokhye keert terug, onmiddellijk opgenomen in het ziekenhuis.” Die krantenkop verscheen precies 60 jaar geleden in de Koreaanse media. Nadat ze 38 lange jaren vol tragedie en hartzeer in Japan had doorgebracht als banneling, mocht de laatste prinses van Korea eindelijk terugkeren naar huis. Maar ook dan kon ze geen rust vinden. Dit is haar schrijnende verhaal.

0 reacties

 1. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.
 2. “Mijn vader wordt ooit koning, dus pas maar op”: prins George waarschuwt zijn klasgenootjes
  Royalty
  17

  “Mijn vader wordt ooit koning, dus pas maar op”: prins George waarschuwt zijn klasgenoot­jes

  “Mijn vader wordt ooit koning, dus pas maar op”, waarschuwde de negenjarige prins George zijn klasgenootjes. Katie Nicholl beschreef het tafereel in haar boek ‘The New Royals’. De jongeman zou zich naar verluidt maar al te bewust zijn van zijn toekomstige koninklijke plichten. “Prins William en prinses Kate voeden hun kinderen op met het besef wie ze zijn en welke rol ze zullen erven.”