De geheimen van Windsor Castle.
Volledig scherm
PREMIUM
De geheimen van Windsor Castle. © AFP/Getty

Duizend kamers, maar Elizabeth sliep er in de kerkers: de geheimen van Windsor Castle

RoyaltyHet is dé favoriete stek van Queen Elizabeth (95) op haar ouwe dag, maar daarom niet minder spectaculair dan het Londense Buckingham Palace. Met 1000 kamers en 484.000 vierkante meter in oppervlakte is Windsor Castle het grootste kasteel in bezit van de Britse royals. Maar vooral wat zich in die kamers afspeelde spreekt tot de verbeelding: van een piepjonge Elizabeth die zich schuil moest houden in de kerkers, tot verborgen kroonjuwelen. We zetten de grootste geheimen van het oudste kasteel ter wereld op een rij.

5 reacties

 • Elisa deJong

  10 maanden geleden
  Met miljarden.. dan toch nog jaarlijks geld van het volk ontvangen? En nóg niet aangeven, “we hebben echt wel genoeg?”..
 • Ludo Wouters

  10 maanden geleden
  Peter, wie zegt dat je moet buigen en haar met haar titels moet aanspreken. Ik zou dat nooit doen. Staat het haar niet aan, dan draait ze zich maar om.
 • Vlander Demulder

  10 maanden geleden
  miljarden op de bank en nog steeds een dotatie krijgen
 • Geert Van de Moortele

  10 maanden geleden
  Gelukkig voor haar dat de onzichtbare man/vrouw niet bestaat.Die zou nog al wat te vertellen hebben.
 • Peter van Nieuwpoort

  10 maanden geleden
  Lekker belangrijk! Deze grootprofiteurs, hebben geen enkel zin van realiteit. Dit is slechts één van de gebouwen die ze bezitten! En wij moeten daarvoor buigen en aanspreken met geërfde titels?
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. IN BEELD. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima bezegelen 21 jaar huwelijk op Curaçao
  Royalty

  IN BEELD. Koning Wil­lem-Alexan­der en koningin Máxima bezegelen 21 jaar huwelijk op Curaçao

  Koning Willem-Alexander (55) en koningin Máxima (51) zijn deze donderdag 21 jaar getrouwd. Het jubileum werd ‘s ochtends aan het begin van de dag op Curaçao bezegeld met een liefdesslotje in de wijk Punda. De koning zei het “fantastisch” te vinden zijn trouwdag op Curaçao te mogen vieren. Na het vastmaken van het hangslotje deed Willem-Alexander alsof hij het sleuteltje doorslikte.