PHOTO_NEWS
Volledig scherm
© PHOTO_NEWS

Dotaties koningshuis verbonden aan gedragscode

De leden van de koninklijke familie die een dotatie ontvangen, zullen zich in de toekomst aan een reeks "gedragsregels" moeten houden. Dat staat in het wetsvoorstel over de dotaties en de transparantie van de financiering van de monarchie, dat de meerderheidspartijen en de groenen hebben ingediend in het parlement.

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Di Rupo: "Eerste keer dat kost monarchie zal dalen"

  Di Rupo: "Eerste keer dat kost monarchie zal dalen"

  "Het is de eerste keer in de geschiedenis dat de globale kost van de monarchie zal dalen, en dat terwijl de kosten de laatste decennia eerder toenamen." Op die manier heeft premier Elio Di Rupo in de Kamer de dotatie verdedigd die koning Albert II na zijn troonsafstand zal ontvangen. Hij bevestigde ook dat Albert II enkel nog gratis gebruik zal kunnen maken van vliegtuigen van Defensie wanneer hij ons land officieel vertegenwoordigt, en dus niet voor privéreizen.