Koning Albert tijdens het traditionele Te Deum in 2021.
Volledig scherm
PREMIUM
Koning Albert tijdens het traditionele Te Deum in 2021. © Photo News

Dotatie van koning Albert bedraagt voor het eerst één miljoen euro (en ook de rest krijgt ‘opslag’)

RoyaltyVoor sommige Belgen staat ‘pensioen’ op financieel vlak niet altijd gelijk aan ‘genieten’, maar koning Albert (87) kan ook in het nieuwe jaar opgelucht ademhalen. In de federale begroting voor 2022 staat dat zijn dotatie dit jaar voor het eerst één miljoen euro zal bedragen. Ook de rest van de koninklijke familie krijgt ‘opslag’, al zou de totale kost van de monarchie toch dalen. Hoe kan dat?

283 reacties

 • peeters jos

  3 maanden geleden
  Die mensen hebben daar nooit hard voor moeten werken en dat moet ook niet, de koning is een louter ceremoniele rol in een democratie. Dit is een zeer duur betaald toneel.
 • Diana De Wit

  3 maanden geleden
  Dit noem ik dan olie op het vuur smijten!!!! En dat is de hoofdzakelijke bedoeling van de media!!! De timing is perfect gekozen, nu de mensen zich afvragen hoe ze financieel aan het eind van de maand zullen geraken!!!!
 • luc maenhout

  3 maanden geleden
  Republiek of monarchie: een staatshoofd kost altijd veel geld. Een zittende koning of zijn wettelijke opvolg(st)er mogen voor mijn part een dotatie hebben, de rest van de familie richting VDAB sturen en laten solliciteren voor een eerlijke job !
 • maria peeters

  3 maanden geleden
  Ze zouden beter aan de echte armen denken. De linkerarmen en de rechterarmen is het enige wat ze kennen.
 • Ivan Smissen

  4 maanden geleden
  Een miljoen euro. Wat ben ik blij dat hij nu niet meer in angst op het einde van de maand moet wachten en dat hij geen rappels van onbetaalde gasfacturen meer krijgt, zoals de rest van ons. PVDA heeft mijn stem bij de volgende verkiezingen!
 1. Prins Harry waagt zich aan eerste acteerprestatie ooit en verschijnt voor de gelegenheid in ‘Girl Dad’-T-shirt
  Royalty
  1

  Prins Harry waagt zich aan eerste acteerpres­ta­tie ooit en verschijnt voor de gelegen­heid in ‘Girl Dad’-T-shirt

  Prins Harry verschijnt voor een promofilmpje van Travalyst, zijn non-profitorganisatie, aan de zijde van acteurs Rhys Darby, Dave Fane en Rena Owen. De wederhelft van Meghan Markle zet zijn beste beentje voor in een sketch en maakt zo zelf zijn debuut als acteur. Zijn outfit? Een T-shirt met het opschrift ‘Girl Dad’ waar hij ook mee gaat joggen. De video moet Harry’s nieuwe project rond ‘groene reizen’ promoten en geeft reizigers sterren wanneer ze duurzaam bezig zijn.
 2. Deense kroonprins en vrouw “diep geschokt” door wanpraktijken op school van zoon: "Totaal onaanvaardbaar”
  Royalty

  Deense kroonprins en vrouw “diep geschokt” door wanpraktij­ken op school van zoon: "Totaal onaanvaard­baar”

  De Deense kroonprins Frederik (53) en kroonprinses Mary (50) zijn “diep geschokt” door een documentaire die werd uitgezonden over de kostschool waar hun 16-jarige zoon prins Christian les volgt. In de docu vertellen tientallen oud-leerlingen van Herlufsholm, zoals de school heet, over heftige pesterijen en een “cultuur van misbruik en geweld”, die zou doodgezwegen worden door de directie.