Prins Gabriël trekt volgend schooljaar naar prestigieuze Engelse school
Volledig scherm
PREMIUM
Prins Gabriël trekt volgend schooljaar naar prestigieuze Engelse school © RV/Monarchie

Doodgewoon vanbuiten, peperduur om er les te volgen: prins Gabriël trekt volgend schooljaar naar prestigieuze Engelse school

De Oxford- en Cambridge-bollebozen van morgen zitten er vandaag op hun schoolbanken. En vanaf 1 september ook onze prins Gabriël. Hij trekt naar het National Mathematics and Science College in Warwickshire, een prestigieus college waar leerlingen klaargestoomd worden voor nog prestigieuzere universiteiten. Wat gaat de prins er studeren? En hoeveel kost zo'n schooljaar? 

 1. Kroonprinses Amalia geeft eerste toespraak als troonopvolger: “Om mijn taak te vervullen, zal ik nog veel moeten leren”
  Play
  Royalty
  1

  Kroonprin­ses Amalia geeft eerste toespraak als troonopvol­ger: “Om mijn taak te vervullen, zal ik nog veel moeten leren”

  Prinses Amalia nam woensdag — één dag na haar 18de verjaardag — zitting in de Nederlandse Raad van State. Op die plek kan de prinses zich voorbereiden op haar toekomst als koningin. De prinses kwam samen met haar ouders koning Willem-Alexander (54) en koningin Máxima (50) aan en gaf ook meteen haar eerste toespraak als troonopvolger: “Het is een eer om door u ontvangen te mogen worden”, vertelde een zichtbaar zenuwachtige Amalia tegen haar vader. Daarna nam ze ook de tijd om enkele vragen van journalisten te beantwoorden.