Op de foto: actrice Dominique Devenport (die Sisi speelt) en Jannik Schümann (die Franz Joseph speelt)
Volledig scherm
PREMIUM
Op de foto: actrice Dominique Devenport (die Sisi speelt) en Jannik Schümann (die Franz Joseph speelt) © KRONCRV

Dominique Devenport zet compleet andere ‘Sisi’ neer dan Romy Schneider: “Die erotische scènes vond ik heel boeiend”

RoyaltyDe eerste aflevering van de nieuwe zesdelige ‘Sisi’-reeks op VTM 3 maakt meteen duidelijk dat hoofdrolspeelster Dominique Devenport (25) geen zeemzoete remake wilde. Vergeet dus de klassieke, sprookjesachtige figuur die Romy Schneider er in de jaren 50 van maakte. De Sisi die de Zwitsers-Amerikaanse actrice neerzet, is een échte vrouw van vlees en bloed, die worstelt met haar seksualiteit in een wereld vol regeltjes en taboes. “Mijn Sisi maakt fouten en wordt boos.”

 1. Leven van Romy Schneider was even tragisch als haar personage Sissi: “Op het einde kón ze niet meer leven”
  PREMIUM
  Celebrities

  Leven van Romy Schneider was even tragisch als haar personage Sissi: “Op het einde kón ze niet meer leven”

  Maandagavond gaat bij VTM 3 de miniserie ‘Sisi’ van start over de Oostenrijkse keizerin Elisabeth. Een remake van de legendarische ‘Sissi’-trilogie die Romy Schneider tot wereldster bombardeerde. Maar achter de pracht en praal van het leven als filmster, school een tragisch leven dat getekend werd door de dood. Haar dochter Sarah Biasini (44) getuigt nu over het leven van haar moeder en hoe ze nog elke dag worstelt met het verlies. “Dat mama me verlaten heeft om bij m’n broertje te zijn, kwetste me zo diep.”
 2. Nieuwe reeks ‘Sisi’ gaat van start, maar wie was de Oostenrijkse keizerin écht? “Ze ging haar leven lang gebukt onder dwanggedachten”
  PREMIUM
  Royalty

  Nieuwe reeks ‘Sisi’ gaat van start, maar wie was de Oostenrijk­se keizerin écht? “Ze ging haar leven lang gebukt onder dwangge­dach­ten”

  Trouwe kijkers van reeksen als ‘The Crown’ of ‘Downton Abbey’ wrijven zich weer in de handen. VTM 3 pakt uit met een gloednieuwe dramareeks over Elisabeth van Oostenrijk (1837-1898), die wereldwijd bekend raakte als keizerin Sisi. Maar hoewel iedereen een romantisch en suikerzoet beeld heeft van de royal, was haar leven veel donkerder dan velen zouden vermoeden. Van de dood van haar dochtertje op 2-jarige leeftijd en de zelfmoord van haar zoon, tot de zware depressie en de even bizarre als verontrustende eetstoornis waarmee de keizerin moest afrekenen.