Kroonprinses Amalia en haar moeder koningin Máxima.
Volledig scherm
PREMIUM
Kroonprinses Amalia en haar moeder koningin Máxima. © Photo News

“Dit had dé dag van Amalia moeten zijn. Maar ze werd overschaduwd door haar eigen moeder”

RoyaltyPrinses Amalia (18) hoopt “op een dag” een goede koningin te worden. Dat zei de Nederlandse troonopvolgster na afloop van haar binnengeleiding én eerste speech bij de Raad van State. Haar toespraak kon op heel wat aandacht rekenen, al was er ook veel belangstelling voor alle emotie die naar boven kwam én de outfits van de royals. Zo viel de jurk van Máxima niet bij iedereen in goede aarde en beging ze eigenlijk een ‘faux pas’ tijdens het selecteren van de ontwerpers. Wist Amalia wél meteen een goede indruk na te laten?

12 reacties

 • Gerard Braeckmans

  1 maand geleden
  Al zou ze in een jute zak verschijnen, ze heeft de schoonheid, de eenvoud en de flair.
 • Mia Clerckx

  1 maand geleden
  Maxima is een mooie en stijlvolle vrouw, haar kleding altijd smaakvol en onberispelijk. Maar dat ze graag heeft dat de aandacht vooral op háár gefocust wordt is wel weer duidelijk. Door het eerder sobere kleed en minder verfijnde vestje van Amalia wordt het meisje wat naar de achtergrond gedrongen. Misschien had mama wat goede raad kunnen geven in de juiste richting? Toch een dikke proficiat voor Amalia die hopelijk een mooie toekomst tegemoet gaat.
 • Elenore Pals

  1 maand geleden
  Och het Nederlands koningshuis, steeds meer Nederlanders hebben het gehad met hun. Staan heel ver van hun burgers af. Dat is bij het Belgisch koningshuis totaal anders.
 • Natalie Vanhoof

  1 maand geleden
  Dus Maxima mag zich als koningin niet mooi kleden? Absurd. Mama ziet er top uit. Moet je verwijten krijgen omdat je er beter uit ziet dan een ander?
 • erik vercammen

  1 maand geleden
  Echt waar houden journalisten zich mee bezig. Draag waar je je goed in voelt! Niet omdat het moet! Amalia wil blijkbaar niet teveel in het oog springen. Goed voor haar. En Máxima is gewoon Máxima zoals altijd. Ze hoeft niet te veranderen.
 1. Kroonprinses Amalia geeft eerste toespraak als troonopvolger: “Om mijn taak te vervullen, zal ik nog veel moeten leren”
  Play
  Royalty

  Kroonprin­ses Amalia geeft eerste toespraak als troonopvol­ger: “Om mijn taak te vervullen, zal ik nog veel moeten leren”

  Prinses Amalia nam woensdag — één dag na haar 18de verjaardag — zitting in de Nederlandse Raad van State. Op die plek kan de prinses zich voorbereiden op haar toekomst als koningin. De prinses kwam samen met haar ouders koning Willem-Alexander (54) en koningin Máxima (50) aan en gaf ook meteen haar eerste toespraak als troonopvolger: “Het is een eer om door u ontvangen te mogen worden”, vertelde een zichtbaar zenuwachtige Amalia tegen haar vader. Daarna nam ze ook de tijd om enkele vragen van journalisten te beantwoorden.
 2. Nederlandse prinses Amalia is nu officieel troonopvolger: “Van mij mogen ze de monarchie gerust afschaffen”
  PREMIUM
  Royalty

  Nederland­se prinses Amalia is nu officieel troonopvol­ger: “Van mij mogen ze de monarchie gerust afschaffen”

  Vandaag viert de Nederlandse kroonprinses Amalia haar 18de verjaardag. Een beslissend moment, want Amalia is vanaf nu oud genoeg om de troon te bestijgen en haar vader op te volgen. Maar wie is Amalia nu eigenlijk, en wat verwacht Nederland van haar? En heeft Amalia überhaupt wel zin in een leven als royal, met alle plichten en strikte protocollen die daarbij komen kijken? “Amalia heeft haar lot geaccepteerd, maar nog niet omarmd.”
 3. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.