Koning Willem-Alexander en prinses Amalia
Volledig scherm
Koning Willem-Alexander en prinses Amalia © ANP

Dit bijzondere cadeau krijgt prinses Amalia van koning Willem-Alexander

ShowbizzDe Nederlandse prinses Amalia viert vandaag haar 18de verjaardag. Dat betekent dat ze officieel koningin kan worden van het land. En om dat te vieren heeft haar vader een verrassing in petto: de prinses krijgt een eigen vlag. 

 1. Harry en Meghan haalden minder dan 50.000 dollar op voor hun stichting Archewell
  Royalty

  Harry en Meghan haalden minder dan 50.000 dollar op voor hun stichting Archewell

  Prins Harry (37) en zijn vrouw Meghan Markle (40) haalden in 2020 minder dan 50.000 dollar op voor hun stichting Archewell. Dat blijkt uit documenten van de IRS, de belastingdienst van de Verenigde Staten. De hertog en hertogin van Sussex gaven wel een vergelijkbaar bedrag uit aan Sussex Royal, hun oorspronkelijke stichting. Nadat ze afstand moesten nemen van de merknaam lieten ze de stichting ontbinden en dat heeft het koppel duidelijk een smak geld gekost.
 2. RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”
  TV

  RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”

  Over Anne Boleyn werd al veel gezegd en geschreven, maar zelden trok de tweede van zes echtgenotes van Hendrik VIII zo veel de aandacht als met de nieuwste reeks over haar leven. ‘Anne Boleyn’, een driedelige miniserie met Jodie Turner-Smith in de titelrol op Streamz, beeldt Anne Boleyn namelijk voor het eerst af als een niet-witte vrouw. Of die nieuwe interpretatie ook tot een verfrissende kijkervaring leidt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.