Martin Bashir interviews Princess Diana in Kensington Palace for the television program Panorama.
Volledig scherm
PREMIUM
Martin Bashir interviews Princess Diana in Kensington Palace for the television program Panorama. © Corbis via Getty Images

‘Dianagate’ brengt BBC in nauwe schoentjes: wie deed cruciale documenten over explosief interview verdwijnen?

RoyaltyHet schandaal rond het explosieve interview dat prinses Diana in 1995 gaf aan BBC-journalist Martin Bashir (58), blijft uitdijen. De Britse omroep moest al erkennen dat de prinses met vervalste ‘bewijzen’ overtuigd werd het interview te geven, ze troffen een schikking van bijna 600.000 euro met de klokkenluider die de praktijken aan het licht bracht én ze verontschuldigden zich al officieel bij prins Harry, prins William en de familie Spencer. Maar volgens nieuw onderzoek is de kous daarmee niet af: er blijken vier cruciale documenten over de zaak ‘verloren’ te zijn gegaan bij de BBC, die voor een ander verloop van de feiten hadden kunnen zorgen. Wat stond in die essentiële documenten en waar gingen ze naartoe?

0 reacties

 1. Wanneer royals een interview geven: deze koninklijke gesprekken brachten Britse hof in verlegenheid
  PREMIUM
  Royalty

  Wanneer royals een interview geven: deze koninklij­ke gesprekken brachten Britse hof in verlegen­heid

  Groot nieuws in royaltyland, nu Oprah Winfrey (67) een bijzondere primeur te pakken heeft. De Amerikaanse talkshowhost heeft de Britse prins Harry (36) en zijn vrouw Meghan (39) gestrikt voor hun eerste grote televisie-interview sinds hun afscheid van het koningshuis. Het gesprek wordt uitgezonden op 7 maart, al is het nog maar de vraag of ook de Queen zal kijken. Volgens het paleispersoneel werd Elizabeth op voorhand niet geraadpleegd of ingelicht en maakt ze zich zorgen om de impact van het gesprek. En dat kan je haar, gezien het verleden, moeilijk kwalijk nemen.
 1. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.