Prinses Elisabeth met haar vader koning Filip.
Volledig scherm
PREMIUM
Prinses Elisabeth met haar vader koning Filip. © BELGA

Deze Vlaming studeerde zelf aan universiteit van prinses Elisabeth: “Harry Potter-boeken gebaseerd op deze school”

ROYALTYKroonprinses Elisabeth (19) zal vanaf oktober studeren aan het Lincoln College in de Engelse stad Oxford. Hoe zal haar leven eruitzien de komende jaren? Gaat het er aan de prestigieuze universiteit echt aan toe zoals in de films van Harry Potter en de televisieserie ‘Inspector Morse’? De Vlaming Ward Yperman (29), die zelf les volgde aan het Lincoln College, geeft ons een unieke inkijk: “Je wordt direct persoonlijk omringd en opgenomen in een gemeenschap. Het is bijna zoals familie.”

10 reacties

 • Wim van Oevelen

  3 maanden geleden
  Slimme keuze. Geen discussie over een Waalse of Vlaamse universiteit. Meer privacy, minder pottenkijkers. Topkeuze!
 • imke de meester

  3 maanden geleden
  als ik kon zou ik er mijn kinderen/kleinkinderen ook naartoe sturen natuurlijk als ze zelf willen. Carrière verzekerd.
 • camiel huughe

  3 maanden geleden
  Aan Filip en Mathilde heeft België het beste koningspaar dat het vanaf 1830 gekend heeft. Ook voor hun kinderen hebben ze het goed voor. De kroonprinses wordt/is een mooie vrouw en "schijnt" ook verstandig. Haar opleiding is duidelijk gericht op haar functie van koningin; Hopelijk komt ze met naar eigen keuze met een Vlaming af als eerste koningin die alle Belgen kunnen op prijs stellen. Filip doet dat goed !. IK ben geen fervent royalist doch waarheid heeft haar rechten ! Felicitaties !
 • Jef Koens

  3 maanden geleden
  Ik zie daar een zeer trotse vader op die foto en voor zover ik uit de media weet over Elisabeth mag hij dat gerust zijn .
 • Karina Van Tendeloo

  3 maanden geleden
  Het koningspaar is een warm ouderpaar. Dan kunnen kinderen uitvliegen. Goed dat Elisabeth de wereld verkent en zich voorbereidt. Proficiat.
 1. Een gênante ‘prank’, een politieke oproep en (een paar) details over haar gezin: dit was Meghan Markle bij Ellen DeGeneres
  Play
  Royalty

  Een gênante ‘prank’, een politieke oproep en (een paar) details over haar gezin: dit was Meghan Markle bij Ellen DeGeneres

  Het grote verrassingsinterview van Meghan Markle (40) bij Ellen DeGeneres (63) is vannacht in de Verenigde Staten uitgezonden. Wie op wereldschokkend nieuws zat te wachten, is er echter aan voor de moeite, want de hertogin van Sussex hield het bijzonder braafjes met wat ‘chit chat’ over hoe ze ooit samen met Harry incognito op een Halloweenfeestje verscheen, hoe haar vijf maanden oude dochtertje Lily haar eerste tandjes krijgt en waarom ze het belangrijk vindt om voor betaald zwangerschapsverlof in de VS te ijveren. Buckingham Palace kan dus weer (eventjes) opgelucht ademhalen.
 2. Wie koos de school? Waarom het buitenland? En wat zal dat kosten? Zo gaat kroonprinses Elisabeth studeren in Oxford
  PREMIUM
  Royalty

  Wie koos de school? Waarom het buitenland? En wat zal dat kosten? Zo gaat kroonprin­ses Elisabeth studeren in Oxford

  Kroonprinses Elisabeth (19) vervolgt haar opleiding in het Verenigd Koninkrijk. Ze zal vanaf oktober drie jaar lang ‘history & politics’ volgen aan het Lincoln College in Oxford. Het Verenigd Koninkrijk is geen onbekend terrein voor de prinses, want ze volgde eerder al een opleiding in Wales. Maar waarom gaat Elisabeth eigenlijk studeren in het buitenland? Heeft ze haar opleiding en school zelf kunnen kiezen? En wat met de verplichtingen die ondertussen in eigen land op haar wachten?