Prinses Elisabeth met haar vader koning Filip.
Volledig scherm
PREMIUM
Prinses Elisabeth met haar vader koning Filip. © BELGA

Deze Vlaming studeerde zelf aan universiteit van prinses Elisabeth: “Harry Potter-boeken gebaseerd op deze school”

ROYALTYKroonprinses Elisabeth (19) zal vanaf oktober studeren aan het Lincoln College in de Engelse stad Oxford. Hoe zal haar leven eruitzien de komende jaren? Gaat het er aan de prestigieuze universiteit echt aan toe zoals in de films van Harry Potter en de televisieserie ‘Inspector Morse’? De Vlaming Ward Yperman (29), die zelf les volgde aan het Lincoln College, geeft ons een unieke inkijk: “Je wordt direct persoonlijk omringd en opgenomen in een gemeenschap. Het is bijna zoals familie.”

10 reacties

 • Wim van Oevelen

  1 maand geleden
  Slimme keuze. Geen discussie over een Waalse of Vlaamse universiteit. Meer privacy, minder pottenkijkers. Topkeuze!
 • imke de meester

  1 maand geleden
  als ik kon zou ik er mijn kinderen/kleinkinderen ook naartoe sturen natuurlijk als ze zelf willen. Carrière verzekerd.
 • camiel huughe

  1 maand geleden
  Aan Filip en Mathilde heeft België het beste koningspaar dat het vanaf 1830 gekend heeft. Ook voor hun kinderen hebben ze het goed voor. De kroonprinses wordt/is een mooie vrouw en "schijnt" ook verstandig. Haar opleiding is duidelijk gericht op haar functie van koningin; Hopelijk komt ze met naar eigen keuze met een Vlaming af als eerste koningin die alle Belgen kunnen op prijs stellen. Filip doet dat goed !. IK ben geen fervent royalist doch waarheid heeft haar rechten ! Felicitaties !
 • Jef Koens

  1 maand geleden
  Ik zie daar een zeer trotse vader op die foto en voor zover ik uit de media weet over Elisabeth mag hij dat gerust zijn .
 • Karina Van Tendeloo

  1 maand geleden
  Het koningspaar is een warm ouderpaar. Dan kunnen kinderen uitvliegen. Goed dat Elisabeth de wereld verkent en zich voorbereidt. Proficiat.