Delphine Boël
Volledig scherm
Delphine Boël © Photo News

Delphine Boël praat voor het eerst over haar erkenning als ‘dochter van’: “Ik wilde niet dat mijn kinderen zich afvroegen waar ze vandaan kwamen”

RoyaltyDelphine Boël (52), dochter van koning Albert II, praatte gisteravond in ‘Terzake’ voor het eerst over haar strijd om erkenning. Die bezorgde haar namelijk veel problemen: zo kon ze plots bijvoorbeeld geen spaarrekeningen meer openen en had ze moeite met reizen. “Maar ik wilde niet dat mijn kinderen zich moesten afvragen van waar ze komen.”

 1. Krijgt ze ook titel van prinses? Delphine Boël en koning Albert kruisen degens pas op 10 september

  Krijgt ze ook titel van prinses? Delphine Boël en koning Albert kruisen degens pas op 10 september

  De volgende zitting voor het Brusselse hof van beroep in de zaak-Boël zal niet aanstaande donderdag, 4 juni, plaatsvinden, maar pas op 10 september. Dat melden de advocaten van Delphine Boël en koning Albert. Op die zitting zal koning Albert niet langer het wettelijke vaderschap betwisten, meldt meester Alain Berenboom, advocaat van de koning. Wel zal gepleit worden over de vraag van Delphine Boël om de achternaam van haar wettelijke vader te dragen, en de titels "Hare Koninklijke Hoogheid" en "prinses van België".
 2. Intimi vragen begrip voor de koningin in zaak-Delphine: “Paola is ook een slachtoffer”
  PREMIUM
  Royalty

  Intimi vragen begrip voor de koningin in zaak-Delphine: “Paola is ook een slachtof­fer”

  Het onmogelijk geachte is geschied: Delphine Boël is voortaan Hare Koninklijke Hoogheid prinses Delphine van België. Een morele triomf tegen alle verwachtingen in, maar één ‘slachtoffer’ van de slag om de erkenning van Delphine als dochter van Albert II wordt over het hoofd gezien, vinden intimi: koningin Paola. “Men vergeet de vrouw aan wie al jaren het bestaan wordt opgedrongen van een kind dat het hare niet is.”