Queen Elizabeth II met de Keizerlijke Staatskroon en haar echtgenoot, Prins Philip, hertog van Edinburgh, op de dag van haar kroning in 1953.
Volledig scherm
Queen Elizabeth II met de Keizerlijke Staatskroon en haar echtgenoot, Prins Philip, hertog van Edinburgh, op de dag van haar kroning in 1953. © EPA

De Queen klapt uit de biecht over "verschrikkelijke rit" en "levensgevaarlijke kroon" bij haar kroning

Koningin Elizabeth heeft voor het eerst sinds haar kroning 65 jaar geleden een boekje opengedaan over de oncomfortabele rit naar haar eigen kroningsceremonie en over de kroon die volgens haar zo zwaar is dat het gevaarlijk is. De Queen deed de uitspraken in een BBC-documentaire die aanstaande zondag wordt uitgezonden. 

7 reacties

 • Roger Poot

  5 jaar geleden
  Knelpunt beroep....
 • Gunter Verhoeven

  5 jaar geleden
  Altijd slimme mensen..
 • Geert Van de Moortele

  5 jaar geleden
  Een niet te onderschatten (zwaar) beroep.
 • Jonas Aloo

  5 jaar geleden
  Eric Schollier in Afrika sterven ook veel mensen aan dorst en honger. Zie je ik kan ook een nutteloze opmerking maken
 • Eddy Borremans

  5 jaar geleden
  Ze moeten toch afzien, zo een zwaar leven.
 1. Prinses Madeleine van Zweden zwicht onder kritiek en keert terug uit Florida: “Ze rukt kinderen weg uit veilige omgeving”
  PREMIUM
  Royalty
  3

  Prinses Madeleine van Zweden zwicht onder kritiek en keert terug uit Florida: “Ze rukt kinderen weg uit veilige omgeving”

  “Ze ontvlucht haar koninklijke plichten.” De Zweden portretteren haar als een luie prinses en het Zweedse hof is haar non-stop verhuizingen naar het buitenland beu: prinses Madeleine (41) krijgt bakken kritiek over zich heen. In het verleden heeft de prinses - ondanks alle commentaar - altijd precies gedaan wat ze wou, maar nu lijkt Madeleine toch te buigen naar de wil van haar familie... en die van het Zweedse volk. Waarom laat ze net nu haar hele leven, en dat van haar man Chris en de kinderen, in Miami vallen?
 2. “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras
  Livios

  “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras

  Een terras plaatsen doe je beter niet in de winter. Negatieve temperaturen kunnen dan immers roet in het eten gooien. De lente ligt gelukkig om de hoek: hét moment dus om na te denken over deze verbinding tussen je woning en je tuin. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanleggen van een terras? Bouwsite Livios vroeg het aan Denis Squedin van Tegels Depaepe uit Wevelgem.
 3. Een huwelijk vol schandalen en hartzeer, toch blijft Caroline van Monaco weigeren om te scheiden van Ernst August
  PREMIUM
  ROYALTY

  Een huwelijk vol schandalen en hartzeer, toch blijft Caroline van Monaco weigeren om te scheiden van Ernst August

  Na tumultueuze dronken jaren, waarin hij zelfs in de cel belandde, is de man van prinses Caroline van Monaco (66) tot rust gekomen bij een nieuwe vrouw. Prins Ernst August van Hannover (69) is al bijna twee jaar samen met een Spaanse kunstenares. Maar over dat liefdesgeluk hangt nog steeds de schaduw van zijn huwelijk met prinses Caroline. De twee zijn - ook al zijn ze al veertien jaar uit elkaar - nog steeds niet officieel gescheiden. En dat is een bewuste keuze van Caroline, mét reden. ‘Story’ pluist uit waarom de prinses getrouwd wil blijven.