Queen Elizabeth II
Volledig scherm
PREMIUM
Queen Elizabeth II © AFP

“De Queen is kerngezond. Tot ze overlijdt”: waarom de toestand van Queen Elizabeth een staatsgeheim lijkt

RoyaltyHoe piekfijn de Britse Queen ook nog altijd voor de dag komt, 95 blijkt dan toch niet het nieuwe 65. Elk menselijk lichaam heeft limieten, zelfs dat van Queen Elizabeth. Afgelopen week werd ze een nacht opgenomen in het ziekenhuis, de oorzaak onbekend. Ze verscheen met een wandelstok in het openbaar én moet van de alcohol blijven. Wat is er aan de hand? En moeten de Britten zich stilaan voorbereiden op slecht nieuws? Communicatie- en koningshuiskenner Jo De Poorter legt uit.

 1. Een gênante ‘prank’, een politieke oproep en (een paar) details over haar gezin: dit was Meghan Markle bij Ellen DeGeneres
  Play
  Royalty

  Een gênante ‘prank’, een politieke oproep en (een paar) details over haar gezin: dit was Meghan Markle bij Ellen DeGeneres

  Het grote verrassingsinterview van Meghan Markle (40) bij Ellen DeGeneres (63) is vannacht in de Verenigde Staten uitgezonden. Wie op wereldschokkend nieuws zat te wachten, is er echter aan voor de moeite, want de hertogin van Sussex hield het bijzonder braafjes met wat ‘chit chat’ over hoe ze ooit samen met Harry incognito op een Halloweenfeestje verscheen, hoe haar vijf maanden oude dochtertje Lily haar eerste tandjes krijgt en waarom ze het belangrijk vindt om voor betaald zwangerschapsverlof in de VS te ijveren. Buckingham Palace kan dus weer (eventjes) opgelucht ademhalen.
 1. William en Kate nodigen BBC niet meer uit voor hun kerstconcert: “Dit is nog maar het topje van de ijsberg”
  Royalty
  7

  William en Kate nodigen BBC niet meer uit voor hun kerstcon­cert: “Dit is nog maar het topje van de ijsberg”

  Het ziet er niet goed uit voor de samenwerking tussen de Britse staatszender BBC en het lokale koningshuis. Nadat BBC de controversiële documentaire ‘The Princes and the Press’ uitzond, over de vete tussen prinsen William en Harry, weigeren de royals om in de toekomst nog met de zender samen te werken. William (39) en zijn echtgenote Kate (39) voegen meteen de daad bij het woord, en nodigen BBC niet uit voor hun jaarlijkse kerstconcert.