De Britse koninklijke familie kijkt naar de RAF-straaljagers tijdens 'Trooping the Colour in 2019. Van links naar rechts staan William en Kate, Camilla, Charles, Queen Elizabeth, Andrew, Harry en Meghan.
Volledig scherm
PREMIUM
De Britse koninklijke familie kijkt naar de RAF-straaljagers tijdens 'Trooping the Colour in 2019. Van links naar rechts staan William en Kate, Camilla, Charles, Queen Elizabeth, Andrew, Harry en Meghan. © BELGAIMAGE

“De Queen heeft altijd een zwak gehad voor Harry. Ze realiseerde zich hoe moeilijk het voor hem kon worden”

Andrew Morton (68) werd beroemd als huisbiograaf van prinses Diana en beschrijft nu het Britse koningshuis door de ogen van koningin Elizabeth en haar overleden zus Margaret. Hij ziet gelijkenissen met de spanning tussen prinsen Harry en William: “Margaret zag zichzelf altijd als een vleugelvrouw van de Queen, die haar naast de troon moest steunen. Prinses Diana zag deze rol ook weggelegd voor haar jongste zoon Harry.”

 1. Kroongetuigen reconstrueren ‘huwelijk van de eeuw’ tussen Diana en Charles: “Twee dagen op voorhand wilde ze alles afblazen”
  PREMIUM
  Royalty

  Kroongetui­gen reconstrue­ren ‘huwelijk van de eeuw’ tussen Diana en Charles: “Twee dagen op voorhand wilde ze alles afblazen”

  Dag op dag 40 jaar geleden kwam de hele wereld even tot stilstand. Iedereen zat voor de buis voor het huwelijk van de Britse prins Charles en Diana, waar 750 miljoen kijkers in 74 landen naar zouden kijken. Maar hoe sprookjesachtig de bruiloft ook leek op televisie, in realiteit scheelde het niet veel of prins Charles had alleen voor het altaar gestaan. “Ik voel me als een lam voor de slacht. Ik weet het en kan er niets aan doen”, gaf Diana enkele uren voor ze haar jawoord gaf zélf nog toe. Een reconstructie van het ‘huwelijk van de eeuw’, verteld door zij die erbij waren.
 2. Geen Emmy Award voor Oprah-interview met Harry en Meghan, ‘The Queen’s Gambit’ is grote winnaar
  TV

  Geen Emmy Award voor Op­rah-interview met Harry en Meghan, ‘The Queen’s Gambit’ is grote winnaar

  Het interview dat Oprah Winfrey (67) had met prins Harry (36) en zijn vrouw Meghan (40) heeft dit weekend geen Primetime Creative Emmy Award gewonnen. Het programma was genomineerd in de categorie beste non-fictie special met presentatie, maar de Emmy ging naar het programma ‘Searching for Italy’ van acteur Stanley Tucci. ‘The Queen’s Gambit’ was de grote winnaar van de avond met maar liefst negen Creative Arts Emmy’s.
 1. Nog een broedervete in Buckingham Palace? Prins Charles en Edward voeren stille oorlog
  PREMIUM
  Royalty

  Nog een broederve­te in Buckingham Palace? Prins Charles en Edward voeren stille oorlog

  Nog meer ophef in het land der Britse royals, want naast prins William en prins Harry lijkt nu ook prins Charles (72) in de clinch te liggen met zijn broer, prins Edward (57). Na het overlijden van hun vader, prins Philip, zou Edward normaal gezien diens titel van Duke of Edinburgh overnemen. Charles lijkt hem dat beloofde hertogdom echter niet te willen geven. De zoveelste vete tussen twee kibbelende broers lijkt gestart, maar wat zit er precies achter?
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.