Van links naar rechts: koningin Mathilde, de Nederlandse koningin Máxima en koningin Letizia van Spanje.
Volledig scherm
PREMIUM
Van links naar rechts: koningin Mathilde, de Nederlandse koningin Máxima en koningin Letizia van Spanje. © Photo News/ANP/Reporters - Fotomontage HLN

De majestueuze evolutie van Mathilde en de peperdure jurken van Máxima: nieuw boek duikt in de kleerkast van de royals

RoyaltyZe lopen voortdurend in de kijker met hun prachtige jurken, gracieuze stijl en indrukwekkende accessoires. Voor veel vrouwen zijn royals het ultieme stijlicoon, en dat was ook Brigitte Balfoort (60) en Joëlle Vanden Houden (62) niet ontgaan, die beiden meer dan 20 jaar aan de slag waren voor het VTM-programma ‘Royalty’. Voor hun nieuwe boek ‘Koninklijke Stijl’ doken zij in de kleerkasten van de prinsessen en koninginnen om hun geheimen te ontdekken. Aan welke garderobe hangt het hoogste prijskaartje? Wat was het dieptepunt in Mathildes evolutie? En wie kleedt die royals eigenlijk aan?

10 reacties

 • Hilde Weymeersch

  1 jaar geleden
  Zo is het gemakkelijk om peperduren jurken te kopen. Terwijl de wereld kreunt onder de miserie,blijven zij in hu n gouden torens de grote jan uithangen. Simpel als je anders niets te doen hebt.
 • Jos Roofthooft

  1 jaar geleden
  ze moesten door de grond zakken van schaamte
 • mark germanus

  1 jaar geleden
  Met het geld van een ander kan iedereen zich goed en mooi kleden. Dat is geen kunst,
 • Wendy Van Meel

  1 jaar geleden
  Onze koningin is toch echt wel de mooiste koningin van Europa. Prachtige vrouw vanbinnen en vanbuiten.
 • Marianne Foert

  1 jaar geleden
  Maar Maxima en Letizia zijn toch nog een klasse hoger, dan Mathilda qua uitstraling.
 1. Voormalige ‘Royalty’-medewerksters schetsen uniek portret van onze prinsessen: “Ik heb de indruk dat ze titels belangrijker vinden dan centen”
  PREMIUM
  Royalty

  Voormalige ‘Royalty’-medewerk­sters schetsen uniek portret van onze prinsessen: “Ik heb de indruk dat ze titels belangrij­ker vinden dan centen”

  Zonder dat er een bevalling plaatsvond, kreeg ons land er met Delphine (52) dit jaar een prinses bij. Maar Brigitte Balfoort (59) en Joëlle Vanden Houden (61), die onze koninklijke familie 20 jaar volgden voor het VTM-programma ‘Royalty’, vonden de tijd om meerdere redenen rijp voor een boek over de prinsessen van België. Dit zijn hun meest opmerkelijke ervaringen ooit met ons vorstenhuis, waaronder de minder bekende dochters van prinses Astrid. “Als Mathilde vindt dat ze een te kort jurkje heeft uitgekozen of te veel make-up opdoet, zal Elisabeth haar zin toch doordrijven.”