Koningin Máxima en prinses Amalia.
Volledig scherm
PREMIUM
Koningin Máxima en prinses Amalia. © Brunopress

De immense druk op prinses Amalia: “Máxima stelde lijstjes samen van wat ze wel en niet mocht eten”

RoyaltyPrinses Amalia’s (19) eerste buitenlandse ‘missie’ loopt stilaan op zijn einde. Maar wat een zorgeloze reis moest worden, draaide helaas toch anders uit. De Nederlandse troonopvolger werd slachtoffer van bodyshaming en kreeg het (online) hard te verduren. “Ze weet wat er verschijnt en leest dat ook. Maar daar denkt niemand over na”, zeggen onze royalty-experten, die afkeuren dat een jonge vrouw zo te kijk wordt gezet. Zij leggen uit wat het met Amalia doet, hoe de prinses in elkaar zit en welke druk er op haar schouders wordt gelegd. “Haar opdracht is om uit de schaduw van haar moeder te treden.”

 1. Negeren, stilzwijgen, de rug rechten: waarom prinses Amalia en haar ouders niet reageren op bodyshaming
  PREMIUM
  Royalty

  Negeren, stilzwij­gen, de rug rechten: waarom prinses Amalia en haar ouders niet reageren op bodysha­ming

  De Nederlandse prinses Amalia (19) zal niet reageren op de haatcommentaren over haar gewicht. Dat voorspellen de journalisten die haar volgen op haar eerste officiële werkreis op de Caraïben. Negeren, stilzwijgen, de rug rechten: Amalia weet wat te doen en deed dat in het verleden al. Het is dan ook lang niet de eerste keer dat Amalia het slachtoffer werd van bodyshaming, die soms wel erg ver gaat.
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  6

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.