Het kasteel van Ciergnon werd gebouwd op een rots hoog boven de Lesse.
Volledig scherm
PREMIUM
Het kasteel van Ciergnon werd gebouwd op een rots hoog boven de Lesse. © BELGA/PHOTO NEWS - Fotomontage HLN

De helft staat leeg, een bodyguard werd er in het ziekenhuis geslagen: Kasteel van Ciergnon geeft geheimen prijs

RoyaltyWaar en hoe wonen de leden van onze koninklijke familie? Het is een simpele vraag, waar verrassend weinig Belgen het antwoord op weten. In onze nieuwe reeks verkennen we de ‘verborgen’ koninklijke verblijven van België, met deze week het Koninklijk kasteel van Ciergnon, dat door de regerende vorst wordt gebruikt als vakantieverblijf. Tijd voor een virtuele rondleiding op het domein, waar vooral koningin Paola met de plak zwaaide en een bewaker zo’n zware klappen kreeg dat hij zijn oog bijna verloor.

 1. Hoe Leopold II het ‘seksbeest’ van Europa werd: “Bijna niemand heeft weet van het bordeelschandaal”
  PREMIUM
  Royalty

  Hoe Leopold II het ‘seksbeest’ van Europa werd: “Bijna niemand heeft weet van het bordeel­schan­daal”

  Mysterie troef deze week in de Antwerpse wijk Zurenborg: liet koning Leopold II er destijds een geheim liefdesperron bouwen voor afspraakjes met één van zijn minnaressen? Hoewel er volgens spoorwegbeheerder Infrabel geen aanwijzingen zijn dat het perron ooit heeft bestaan, zou het op zich niet verbazingwekkend zijn mocht koning dergelijke orders gegeven hebben. Zo werden er in de loop der jaren talloze namen op de familiestamboom van de Saksen-Coburg-Gotha’s bijgeschreven: Leopold II stond berucht om zijn losbandige liefdesleven, waarbij hij viel op wel héél jonge meisjes en vaste klant was in de grootste bordelen van Europa.
 2. Prins Andrew voor het eerst genoemd in Epstein-proces, getuige bevestigt: “Hij was wel degelijk op dat Lolita-vliegtuig”
  Royalty
  1

  Prins Andrew voor het eerst genoemd in Ep­stein-pro­ces, getuige bevestigt: “Hij was wel degelijk op dat Lolita-vliegtuig”

  De Britse prins Andrew (61) is voor het eerst genoemd in het proces tegen Ghislaine Maxwell, de rechterhand van pedofiel en mensenhandelaar Jeffrey Epstein. Volgens een piloot die nog voor Epstein heeft gewerkt, waren zowel prins Andrew én ex-presidenten Donald Trump en Bill Clinton aanwezig op het beruchte Lolita-vliegtuig van Jeffrey. Daar liepen volgens getuigen constant minderjarige meisjes rond.
 1. Nu ze dan toch op vakantie zijn naar Île d'Yeu: welke buitenverblijven bezitten koning Filip en Mathilde nog?
  PREMIUM
  Royalty

  Nu ze dan toch op vakantie zijn naar Île d'Yeu: welke buitenver­blij­ven bezitten koning Filip en Mathilde nog?

  In februari had ons vorstenpaar nog geen plannen voor een buitenlandse vakantie, maar ondertussen zijn koning Filip (61) en Mathilde (48) dan toch met de noorderzon vertrokken. Place to be is Île d’Yeu, een eiland van amper 23km2 groot en al jarenlang de favoriete vakantiebestemming van Filip en Mathilde. In het verleden huurden ze er telkens een huis, maar twee jaar geleden hebben ze er een te verbouwen vakantiehuis gekocht. Verbouwingen die voor heel wat protest zorgden bij de lokale gemeenteraad. En ook nu zorgt de beslissing van ons vorstenpaar om naar het buitenland te vertrekken voor wrevel. Naast enkele verblijven in het buitenland kunnen koning Filip en Mathilde namelijk ook nog gebruik maken van enkele vakantieverblijven in eigen land. Een overzicht!